Black Friday is zoals elk jaar een ideaal moment om de leukste kindercadeaus in te zamelen. Binnenkort zijn zowel de kerstman als Sinterklaas extra gul en daarbij kan zelfs corona geen roet in het eten gooien. We geven je alvast enkele tips mee om er ook dit jaar het maximum uit te halen.

# 1. Ideaal moment voor de PlayStation 5

Dit jaar wordt Black Friday extra bijzonder. Sony heeft immers aangekondigd dat de PS 5 dit najaar op de markt wordt gebracht. De exacte releasedatum is nog niet bekend, maar de eerdere aankondigingen tonen alvast aan dat het toch wel iets is om naar uit te kijken. Ongekende laadsnelheden, 8K-beeldresolutie en de zogenaamde Haptic Feedback zijn maar enkele zaken waar de kinderen al snel verliefd op zullen worden en de grotere kinderen misschien zelfs nog sneller. Het prijskaartje is nog niet bekend, maar dat het een flinke duit zal kosten natuurlijk wel. Toch maar wachten tot Black Friday? Dat is inderdaad een goed idee. Wellicht zal er dan voor de eerste keer korting te incasseren zijn. In tegenstelling tot bij de solden gaan op Black Friday zelfs de nieuwste producten in korting.

# 2. Online deals controleren

Het is niet omdat het Black Friday is dat je alle coronamaatregelen maar in de wind moet slaan. Funshoppen is nog steeds geen goed idee. Gelukkig kan je ook online je slag gaan. Zo kan je op Amazon Black Friday  of een andere webwinkel bezoeken en er koopjes scoren. Steeds meer webwinkels doen gewoon mee aan Black Friday en voor jou heeft dat een groot voordeel. Vergelijken is eenvoudiger, maar bovendien kan niemand je bedotten.

Jij kan eenvoudig nagaan of een promotieprijs wel echt zo voordelig is. Dat doe je door de cacheversie van de webpagina, dezelfde pagina maar dan van enkele dagen eerder, weer te geven. Dat doe je door “cache:” voor de url te typen. Hiermee zie je meteen of een promotie wel echt zo voordelig is als de webwinkel aangeeft. In de fysieke winkel heb je daar alleen maar het raden naar. Zoals je merkt was Amazon wel degelijk eerlijk en kostte het product net voordien € 18,30.

Te lastig? Dan kan je ook de Beste Prijs-plugin van Test Aankoop installeren. Via deze tool zie je meteen welke webwinkel de grootste korting toekent.

# 3. Kijk ook eens over de grens

Ook buitenlandse webwinkels doen mee aan Black Friday en in de buurlanden lopen de kortingen soms sterk op. Er is dan ook niks mis met shoppen in het buitenland, maar houd dan wel rekening met extra kosten. Als je bijvoorbeeld in de VS je nieuwe Super Mario-set van LEGO met 60% korting koopt, komen daar niet alleen transportkosten maar ook douanekosten bij. Als je de vergelijking maakt, houd je daar ook best rekening mee.

# 4. Probeer het maandag eens opnieuw

Heb je Black Friday gemist? Dan hoef je nog niet te treuren. De maandag nadien is het per slot van rekening Cyber Monday met soms nog grotere kortingen bij webshops. Toch nog even wachten? Dat houdt dan weer een risico in. Vaak is de voorraad beperkt en moet je echt wel snel zijn als je een slag wil slaan. Als je een goede deal hebt gevonden, moet je dus ook niet te lang twijfelen.

Pin it
Black Friday

Uitgelichte afbeelding: Victoria Borodinova via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *