Noteer alvast zaterdag 20 mei in jullie agenda. Dan organiseert het Belgische horlogemerk Raidillon een zeepkistenrace voor jonge durvers. Jonge racers van 7 tot 15 jaar scheuren dan met hun zelfgemaakte pk-loze creaties door de straten van Antwerpen. Voelen jullie de adrenaline al borrelen?

Zeepkisten

Een zeepkist is een zelfgemaakt voertuig zonder motor. Vroeger maakte men dit van zeepkisten maar tegenwoordig laat men zijn kennis en creativiteit werken om de prachtigste (en snelste) voertuigen te ontwerpen. En met de lente in aantocht is het leuk om samen met zoon of dochter mee te doen aan een zeepkistenrace en dus zo’n pracht exemplaar in elkaar te steken. Gaan jullie voor een stoere batmobiel of eerder een lief lieveheersbeestje? Of toch eerder voor een razend snelle bolide? Het brainstormen en bouwen is dan ook perfecte qualitytime samen met jullie kind(eren).

Begeleiding

Jullie voelen het kriebelen om mee te doen maar weten niet goed hoe hier aan te beginnen. Sla dan zeker niet in paniek en schrijf je toch in. Het coole van deze race is dat je begeleid wordt vanaf de inschrijving tot aan de finish. Niet twijfelen dus.

Nadat jullie zijn ingeschreven ontvangen jullie een starterskit met alle essentiële tools om je bolide te ontwerpen. Maar dat is niet alles. Als jullie samen een schets hebben gemaakt, kan de jury je feedback hierover geven. En dit zelfs nog voor jullie effecties beginnen te knutselen. Ook tussentijds zijn er verschillende terugkoppelmomenten waar je raad en insiders tips kan krijgen. Zo is er reeds een eerste infosessie op 22 maart!

Praktisch

De Raidillon Junior Race vindt plaats in Antwerpen en dit op zaterdag 20 mei. Enkel kinderen tussen 7 en 15 jaar mogen achter het stuur zitten. Natuurlijk luid aangemoedigd door hun papa’s, mama’s, broers, zussen en andere toeschouwers.

55. Dat is het maximaal aantal wagens dat mag deelnemen aan de legendarische 24u-races op het circuit van Spa-Francorchamps. En dat is ook het aantal zeepkisten dat maximaal kan deelnemen aan de Raidillon Junior Race in Antwerpen. Wees dus snel! De inschrijvingen worden afgesloten op 9 april.

Winnen?

Iedereen is een winnaar. Hoe dat? Omdat de 55 deelnemers allemaal er in geslaagd zijn om – ondanks het bijhorende bloed, zweet en tranen – een leuke zeepkist aan de start te krijgen. Daarenboven is er ook de herinnering aan het samenbouwen aan jullie bolide.

Maar dat is niet alles. Ook bij de Junior Race worden er prijzen uitgereikt. Zo zullen de ontwerpen worden beoordeeld op originaliteit, creativiteit en uiteraard snelheid. Wij zijn alvast benieuwd naar jullie creativiteit!

Inspiratie?

Meedoen, maar nog niet direct inspiratie. Dan kunnen volgende ontwerpen jullie misschien op een idee brengen.

#artdeco #napier #nz #soapboxrace #soapboxderby

A post shared by Paul Kenah (@officialkiwikenah) on

#descentestdenis #soapboxrace #boiteasavin #mtlmoments #375mtl

A post shared by clelia_c24 (@clelia_c24) on

#soapboxrace #verbicaro #belloesserci #digireale #makacoph #perlina

A post shared by Marco “Digireale” (@digireale) on

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *