Wat begon met een kleine boomhut van zo’n 13 verdiepingen is nu al uitgegroeid naar een gigantische boomhut met 91 etages. Bij elk nieuw avontuur in de boomhut worden 13 verdiepingen bijgebouwd. Ook deze keer weer vol nieuwe uitvindingen.

De Waanzinnige Boomhut van 91 verdiepingen

Kom op bezoek bij Andy en Terry in hun waanzinnige, nóg grotere boomhut! Draai rondjes in de krachtigste draaikolk ter wereld, maak een reisje met een onderzeebootbroodje, spoel aan op een onbewoond eiland, kom lekker in een reuzenspinnenweb hangen, stap de tent van de waarzegster binnen en laat je toekomst voorspellen door Mevrouw Weetallesal, en besluit of je wel of juist niet op de geheimzinnige grote rode knop zult drukken …

Dus waar wacht je op? Kom naar boven!

Net zoals de voorbije verhalen stellen Andy en Terry zich voor en laten een aantal van hun nieuwste uitvindingen zien. Uitvindingen die nieuw zijn in de boomhut. Eén daarvan is een speciale rode knop. Er is echter één klein – maar wel essentieel – probleem. De jongens zijn echter vergeten wat er gebeurd als je op die knop drukt. Is het iets leuks? Of kun je maar beter van die knop afblijven?

Ook nu weer zijn de avonturen die worden beleefd zeer fantasierijk. Ze komen werkelijk overal: zeg maar “ter land, ter zee en in de lucht”. Doordat Andy en Terry nooit lang op één plek zijn, val je als lezer van de ene verbazing in de andere. Zo blijft de reeks, en dit verhaal, niet alleen boeiend, maar leest ze ook enorm vlot.

Zwart-wit tekeningen

Net zoals de vorige delen is het ook nu weer een lekker dik boek geworden. Maar laat dat zeker niet afschrikken. Een groot lettertype en de vele leuke zwart-wit illustraties zorgen hiervoor. De tekeningen maken het verhaal heel levendig en alle knotsgekke belevenissen krijgen ze ook een beeld opgeplakt.

Doordat er veelvuldig gebruik wordt gemaakt van illustraties en een groter lettertype kunnen de minder fanatieke lezers ook plezier krijgen in het lezen van een boek. De Waanzinnige Boomhut van 91 verdiepingen is misschien wel het 7de deel in de reeks, maar wel een zelfstandig verhaal. Het is dan ook een leuke kennismaking voor iedereen die Andy en Terry nog niet kent.

Auteur: Andy Griffiths & Terry Denton
Illustraties: Terry Denton
Uitgeverij: Lannoo
Pagina’s: 370
Leeftijd: vanaf 7 jaar
ISBN: 978 94 014 4311 1

De Waanzinnige Boomhut van 91 verdiepingen is te koop in de betere boekhandel en online bij o.a. uitgeverij Lannoo, Bol, Proxis en Bookspot.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Andy Griffiths & Terry Denton - De Waanzinnige Boomhut van 91 verdiepingen
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *