Er bestaan allerlei soorten beren. Grizzly beren, bruine beren, ijsberen, … maar de allerliefste zijn toch wel de knuffelberen. Natuurlijk bestaan er heel wat films en boeken over beren. Denk maar aan de kinderboekenreeks “De kleine ijsbeer” of aan de animatiereeks “Grizzy en de Lemmings”. En ook nu is er een prachtig prentenboek verschenen met een beer in de hoofdrol.

De allerbeste beer

Wat voor soort beer is Beer?

Hij heeft geen idee en daarom gaat hij het uitzoeken.

Beer bezoekt verschillende beren en hoopt zo het antwoord op zijn vraag te vinden. Maar misschien ligt het antwoord dichter bij huis?

Recensie

“De allerbeste beer” is een prachtig prentenboek met tekeningen van Zilveren Penseel winnaar David Barrow (met ‘Heb jij misschien Olifant gezien?‘). In dit prentenboek gaat Beer op zoek naar wat of wie hij nu wel is. In zijn zoektocht komt hij o.a. de ijsbeer, de brilbeer en de Honingbeer. Hij beleeft daar heel leuke avonturen, maar weet nog steeds niet welke beertje hij is. Tot hij het antwoord wel heel dicht bij huis vindt.

De illustraties zijn kleurrijk en zorgen voor een rustgevend gevoel. Doch is er de nodige humor in verweven. Ook de tekst is aangenaam om voor te lezen, maar ook beginnende lezertjes kunnen dit boekje goed kunnen lezen.

Auteur: Greg Gormley
Illustraties: David Barrow
Uitgeverij: Gottmer
Pagina’s: 32
Leeftijd: 5 jaar
ISBN: 978 90 257 7156 0

Dit prachtige prentenboek is o.a. te koop bij Bol.com, Bookspot en in de betere boekhandel zoals Standaard Boekhandel.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *