Schrijver Anh Do ken je waarschijnlijk wel van de spannende en grappige boeken over Ninja Kid, een jongen die stiekem een briljante ninja blijkt te zijn. Met E-Boy gaat de auteur een stapje verder en duikt hij in een andere leeftijdscategorie: het hoofdpersonage is namelijk een puber, Ethan, die net is toegelaten om een imposante IT opleiding te volgen.

E-Boy: Blikseminslag

Ethans allerlaatste hoop om te genezen van zijn hersentumor is een zeer riskante operatie: niet door een arts, maar door Gemini, een gloednieuwe medische robot. Net als Ethan met zijn hersenen bloot op de operatietafel ligt, slaat de bliksem in – in het ziekenhuis en in de robot.
Wonder boven wonder overleeft Ethan de operatie. Vanaf dat moment voelt hij zich anders, beter, sterker. Ethan komt erachter dat hij met zijn gedachten alle elektronische apparaten kan besturen en hacken.
Maar hij is niet de enige die is veranderd door de blikseminslag: Gemini lijkt wel een eigen wil gekregen te hebben en het is nog maar de vraag of dat goed is… Zeker als hij in verkeerde handen terechtkomt.
Ethan heeft zijn nieuwe gave hard nodig om Gemini te stoppen.

Recensie

In dit eerste boek ontdek je hoe E-Boy aan zijn krachten komt en hoe hij er mee leert omgaan. Je maakt ook kort kennis met de school, al krijg je weinig info over de opleiding die Ethan gaat volgen. Best vreemd, aangezien zijn twee beste vrienden ook even aan bod komen. Jammer dat hier niet meer aandacht aan besteed werd in het boek. Ethan doet zijn best om eerlijk en rechtvaardig te zijn, maar hebberigheid en een beetje opscheppen hoort natuurlijk bij de puberwereld. Het boek is spannend met soms een vleugje humor. Maar verder zit het in ieder geval vol actie. Wat toch wel anders is dan de reeks Ninja Kid. Daarnaast bevat het boek coole illustraties die Ethan en zijn omgeving goed laten weergeven.

ISBN: 978 90 206 2498 4 | Auteur: Anh Do | Illustraties: Chris Wahl | Uitgeverij: Kluitman | Pagina’s: 224 | Leeftijd: vanaf 10 jaar | Te koop bij o.a. Bookspot en Bol.com.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *