Dit jaar zijn wij nog eens sinds lang naar de Efteling geweest. Genieten met heel de familie van de prachtige sprookjeswereld en de leuke attracties. Een dag waarop de dochter grote fan is geworden van de Sprookjesboom (of zoals zij het noemt “Bomen Bos”). Als afsluiter konden we genieten van de prachtige watershow Aquanura. Een prachtig spektakel waarbij de kindjes, en ook wij, met open mond stonden naar te kijken.

Aquanura

Op donderdag 31 mei 2012 vond de wereldpremière van Aquanura plaats in de Efteling. Aquanura was een jubileum-attractie voor het 60-jarig bestaan van de Efteling in 2012. De watershow Aquanura is eerbetoon aan het sprookje ‘De Kikkerkoning’ uit 1952. Dit was één van de eerste tien sprookjes die in het Sprookjesbos van de Efteling werden vertoond.

Aquanura is een enorme watershow en de derde grootste van de wereld en de grootste in Europa. De Efteling koos als muziek voor deze prachtige watershow de bestaande Efteling-melodieën. Zij zijn speciaal voor Aquanura opnieuw zijn ingespeeld door Het Brabants Orkest. De show bestaat uit meer dan 200 fonteinen die verlicht worden door ongeveer 900 lampen.

Tiësto

De prachtige twaalf minuten durende show is en blijft en enorm succes. Sinds april 2014 is de Tweede Efteling Symfonie te bewonderen in de vijver van Anderrijk. Met het kasteel van Fata Morgana als achtergrond is het niet verwonderlijk dat Aquanura aanslaat bij jong en oud. Vanaf dit jaar is er ook een Derde Symfonie gemaakt van de show. Niemand minder dan de Nederlandse dj Tiësto remixte de muziek voor Aquanura. Deze speciale versie van de watershow is te bewonderen op Oud en Nieuw, tijdens de voorjaarsvakanties en op de negen zaterdagen van het Negen Pleinen Feest komende zomer.

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *