De kinder- en jongerentelefoon heet al een hele tijd Awel. Awel luistert naar alle kinderen en jongeren met een vraag, een verhaal en/of een probleem. Jammer genoeg is deze dienst nog te weinig bekend. Het is daarom belangrijk om als opvoeders en ouders kinderen er op te wijzen dat deze dienst bestaat. En niet enkel voor problemen, maar echt voor alles wat kinderen en jongeren bezighoud, dus ook verliefdheid, school, ….

Awel

Missie: Alle kinderen en jongeren kunnen hen anoniem contacteren over alles wat hen bezighoudt. We zijn er voor hen door te luisteren, mee te voelen en mee te denken.

Onze visie: Ze willen een betrouwbaar aanspreekpunt zijn voor kinderen en jongeren. Dit via een gratis en vooral makkelijk bereikbaar contactkanaal. Ze geloven sterk in de kracht van kinderen en jongeren en nemen hun problemen dan ook serieus. Ook signaleren ze, waar nodig, tendensen in de leefwereld van onze kinderen.

Anoniem: deze dienst werkt volledig anoniem. Dit betekent dat enkel jij -als oproeper- en Awel ervan op de hoogte zijn dat jij met ons contact opneemt. We brengen niemand op de hoogte (geen ouders, leerkrachten, …) én telefoongesprekken verschijnen niet op de factuur. Bovendien is een gesprek met helemaal gratis!

Wat doet Awel met de persoonsgegevens van de oproepers?

 • Awel geeft nooit persoonsgegevens door aan anderen, tenzij in een uitzonderlijke noodsituatie.
 • Enkel gespreksgegevens (= verslagen van de gesprekken waar al je persoonsgegevens uit werden gewist) worden gedeeld met onderzoeksinstellingen. Zij gebruiken deze verslagen enkel en alleen voor onderzoek. Er wordt steeds een vertrouwelijkheidsengagement opgesteld tussen de onderzoeksinstelling en Awel.
 • Sommige van je persoonlijke gegevens worden bijgehouden door Awel. We doen dit om misbruik van onze hulp- en informatielijn te bestrijden en om kwaadwillige oproepers op te sporen.
 • Je e-mailadres wordt enkel gebruikt om een antwoord van Awel naar terug te sturen.

Anonimiteit voorop dus! Enkel in 1 geval – een noodsituatie – kan het zijn dat een beantwoorder van Awel toch de anonimiteit doorbreekt.

 


Uitgelichte afbeelding: Annie Spratt 

1 reactie

 1. Aysel

  10 januari 2020 op 12:41

  Hallo, Ik heb moeite om vrienden te maken, ik ben vaak alleen en soms ne keer gedepresseerd. Ik Ben 12 jarig verdrietig meisje.. wa moet ik doen met me leven???

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *