Enige tijd geleden hadden we het hier al eens over veilige kinderzitjes voor in de auto. En zie nu, enkele weken later komt Maxi-Cosi met een nieuwe kinderstoel op de markt. Eentje met ingebouwde airbags. En dat is meteen een wereldwijde primeur, want nog geen enkele andere fabrikant heeft dit idee in productie genomen.

AxissFix Air

Het nieuwe kinderzitje van Maxi-Cosi heeft de naam AxissFix Air meegekregen. In de gordels van dit nieuwe autostoeltje zitten twee mini-airbags opgevouwen. Die worden bij een botsing gevuld met koude lucht en vangen het hoofd en de nek van het kindje op.

Maxi-Cosi heeft bij de ontwikkeling van deze autostoel, verschillende crashtests uitgevoerd waarbij kindjes van 1,5 jaar oud door een pop werden vervangen. Uit die tests blijkt dat er zo’n 55 procent minder kracht op de nekwervels wordt uitgeoefend, in vergelijking met hetzelfde autostoeltje zónder airbags. Bij kindjes van die leeftijd scheelt dat veel, omdat het hoofd nog relatief zwaar is.

Bij kinderen van drie jaar oud, waarbij de nekspieren al meer ontwikkeld zijn, is de impact zo’n 34 tot 44 procent minder. Wat ook niet min is. Verder bleek uit de test met het airbagstoeltje dat de hoofdjes bij een aanrijding minder ver naar voren schieten. Hierdoor is de kans kleiner dat het hoofdje de stoel voor hem raakt.

Gebruik

De AxissFix Air, een premium autostoeltje, is makkelijk in gebruik. Dankzij het Isofix-systeem is het eenvoudig in de meest courante wagens te plaatsen. Op de website van Maxi-Cosi kan je zien of jullie wagen geschikt is.  Daarnaast is dit kinderzitje zowel achterwaarts (61-87cm – ongeveer 4 maanden tot 2 jaar) te gebruiken, als voorwaarts (76-105cm – ongeveer 15 maanden tot 4 jaar). Bovendien is dankzij het draaisysteem (360°) het ook enorm eenvoudig om kindjes in en uit de auto te halen.

Enig minpuntje van dit kinderzitje met airbags is nog de kostprijs nl. 649 euro (richtprijs). Voor een gelijkaardige Maxi-Cosi-stoel zonder airbags betaal je zo’n 200 euro minder. De AxissFix Air is vanaf nu te koop bij o.a. Paradisio, Dreamland en de betere kinderspeciaalzaak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *