Ten huize Ouder Blog spelen we regelmatig gezelschapsspelletjes. Maar ook de Nintendo Switch wordt nog steeds bovengehaald. Onlangs ontdekten we Balan Wonderworld en hebben we dan ook de demo gedownload. De game doet ons wat denken aan Rayman, een spelletje uit onze jeugd. Dus hoopten we dat het net zo leuk zou zijn.

Balan Wonderworld

Wonderworld bestaat in de harten en verbeelding van mensen. Ga mee in het even fantastische als bizarre land genaamd Wonderworld; een plaats waar de blijdschap en gelukkige herinneringen van mensen samengaan met hun zorgen en negativiteit. Leo en Emma worden naar Wonderworld geleid door de mysterieuze clown Balan en gaan op reis om te ontdekken wat belangrijk voor hen is. Voordat ze kunnen terugkeren naar de echte wereld, moeten ze eerst het verloren evenwicht in hun harten herstellen…

Het begin van het spel

Je start op je eigen eiland, Tim’s eiland. Op dit eiland kun je vrij rondlopen om op verkenning te gaan en zo de besturing van de game te leren kennen. Op het eiland bevindt zich ook het startpunt. Hier kun je vervolgens kiezen uit twee verschillende deuren waarachter een nieuwe wereld schuil gaat.

De bedoeling van het spel is dat je outfits verzamelt om zo meer krachten te krijgen. Elke outfit beschikt over eigen krachten. Zo zijn er outfits waarbij je hoger kan springen, een bepaalde aanval kan doen of langere benen krijgen om sneller door de wereld te kunnen. Bovendien zorgt deze kleding ervoor dat je op nieuwe plekken in het spel kan komen. Naast verschillende soorten outfits zijn er ook gouden hoeden en beelden van Balan te verzamelen.

Eenvoudig gameplay

De gameplay van het spel is erg eenvoudig. Ideaal voor de jongere gamers onder ons. Je hoeft namelijk niet veel knoppen onthouden om het spel te spelen. De linker controller gebruik je om te lopen, en de rechter om te springen. Ook is er nog een actieknop, deze gebruik je bijvoorbeeld om een tegenstander aan te vallen of om voorwerpen te bewegen.

De personages spreken een soort fantasietaal. Nog een voordeel van Balan Wonderworld is dat het spel volledig in het Nederlands is. Dit komt ook weer ten goede aan de jongere gamers. Zo kunnen ze de game niet alleen makkelijker begrijpen, het zorgt ook voor extra plezier bij hen.

Reusachtige spelwereld

Er zijn in totaal meer dan 80 verschillende outfits te verzamelen. Dit zorgt voor heel wat spelplezier. Deze outfits dien je te zoeken in zo’n 12 verschillende werelden. Daarnaast bouw je je eigen eiland steeds verder uit. Dit doe je o.a. door nieuwe gebouwen plaatsen en je Tims te voederen. Tims zijn kleine beestjes, deze wonen op jouw eigen eiland.

Wat vinden wij ervan?

De dochter speelde met plezier de demo en heeft het spel alvast op haar verlanglijstjes gezet voor haar verjaardag verder deze maand. De leuke en makkelijke gameplay samen met de fanatasietaal en de prachtig gekleurde wereld doen haar dit spel met plezier spelen. Voor volwassenen is de gameplay misschien wat sumier, maar de grote spelwereld zorgt toch voor een uren lange zoektocht naar nieuwe outfits. Daarnaast ziet het er grafisch allemaal wel zeer degelijk uit.

Fact Sheet

  • Leeftijd: vanaf 7 jaar
  • Multi-player functie aanwezig: Ja, offline
  • Genre: Actie, Avontuur
  • Console: Nintendo Switch, PS4 + PS5
  • Taal: o.a. Nederlands
  • Adviesprijs: € 54,99

Balan Wonderworld is o.a. verkrijgbaar bij GameMania, Proxis en Bol.com


Disclaimer: Dit bericht bevat enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *