Een Bamboefopspeen? We kennen allemaal wel de fopspenen gemaakt uit plastic. Deze vind je al jaar en dag in de winkels. Maar sommige mensen vroegen zich af of er geen meer ecologische fopspeen zou bestaan. Het antwoord was tot voor kort, neen. Maar na jaren van ontwikkeling, is het dan eindelijk zover. Voor hun nieuwe generatie fopspenen ging het Zweedse merk Elodie Details bewust op zoek naar een milieuvriendelijker én recycleerbaar materiaal. In deze zoektocht kwamen ze uit bij bamboe.

Milieuvriendelijke fopspeen

Twee jaar lang gingen de mensen bij Elodie Details op zoek naar een duurzaam materiaal voor hun nieuwe fopspenen. Rijstvezel, maïsvezel, tarwevezel… allemaal passeerden ze de revue, maar het ideale materiaal bleek bamboe te zijn. Om te voldoen aan de hoge veiligheidsstandaard en de stevigheid te garanderen werd het uiteindelijk een mix van bamboe en polypropyleen. Hierdoor kunnen we met trots zeggen dat Elodie Details als eerste een duurzaam tutje op de markt bracht. En dit natuurlijk met een lagere ecologische voetafdruk dan plastic! Zo werd de bamboefopspeen geboren.

Waarom bamboe?

Bamboe heeft weinig water nodig om te groeien en plant zich snel voort uit z’n eigen wortels. Hierdoor is het niet alleen een snelgroeiende plant. Ook zorgt het ervoor dat er zeer ecologisch geteeld kan worden. De productie van bamboe niet daarom niet alleen minder milieubelastend, het materiaal is ook zeer goed te recycleren na gebruik. Een perfecte duurzaam alternatief voor plastic, dus!

De bamboefopspenen zijn verkrijgbaar in twee verschillende soorten: eentje met een ronde, rubberen speen en eentje met een orthodontische, siliconen speen. 

Elodie

‘Waarom zouden babyproducten geen stijlvolle en leuke accessoires kunnen zijn?’, dacht de Zweedse Linda Sätterström, na de geboorte van haar dochter Elodie. Vertrekkend van dit idee richtte ze haar eigen merk op, Elodie Details.

Op dat moment hadden babyaccessoires een conventioneel en saai design, niets dan boten en teddybeertjes. Linda begon haar eigen fopspeenkettingen te maken. Ze leverde aan winkels in haar buurt. Dit werd een succes en al snel werden er nieuwe producten aan het gamma toegevoegd.

Vandaag is Elodie Details één van de toonaangevende merken van accessoires voor baby’s. Dit gaat van fopspenen over lakens naar zelfs buggy’s. Wat begon als een eenmanszaak – of beter gezegd ‘eenmamaszaak’ – met zelfgemaakte fopspeenkettingen. Is nu uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf.

Q: Zouden jullie opteren voor een bamboefopspeen? Of liever toch maar de gekende klassieke versies?

Pin it
Elodie Bamboefopspeen

Uitgelichte afbeelding: Babymatters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *