Eén van de meest succesvolle musicals komt naar Vlaanderen. Disney’s Beauty and the Beast is vanaf 10 december te bewonderen in Gent. Het Belgische productiehuis Marmalade maakt van Beauty and the Beast een totaal spektakel in Flanders Expo. Niemand minder dan Josje Huisman (Belle) en Jan Schepens (het beest) spelen de hoofdrollen.

Beauty and the Beast

Beauty And The Beast vertelt het magische verhaal van de onafhankelijke en intelligente Belle die wordt gevangen genomen in het duistere kasteel van een verschrikkelijk beest. Ondanks de moeilijke situatie waarin ze zich bevindt, wordt Belle vrienden met het voltallige personeel dat door de vloek werd veranderd in huisraad. Ze leert de innerlijke schoonheid van het Beest kennen en ontdekt zo de ziel en het hart van een prins.

Totaal spektakel

Het sprookje ‘Beauty and the Beast’ is geliefder dan ooit. Begin 2017 komt de film met Emma Watson (Harry Potter) in de Belgische bioscopen. Maar eerst is er nog het totaal spektakel in Flanders Expo.

“Met ‘Beauty and the Beast’ willen we het begrip musical een nieuwe, moderne invulling geven, zonder daarbij te raken aan de kracht en magie van de originele Disneymusical uit 1994,” zegt producent Yoshi Aesaert. “We zijn trots om met zo’n getalenteerde cast een productie als deze op poten te zetten. We brengen het bekende Disneyverhaal met de al even populaire liedjes. Toch wordt het geen musical in de meest traditionele zin van het woord. De bezoeker mag zich verwachten aan een totaalspektakel waarbij men al van bij de ingang wordt ondergedompeld in de sprookjesachtige wereld van ‘Beauty and the Beast’. Beleving staat hierbij centraal. We willen een verrassende en ontroerende ervaring creëren voor jong en oud,” aldus Aesaert.

De ticketverkoop is reeds gestart. Meer info vind je op www.beautyandthebeast.be. Tickets kunnen online of telefonisch besteld worden via 070/660.601 (max. 0,30 cent/minuut).

De Vlaamse cast

De musical betekent voor Marmalade de eerste stap naar live-entertainment. Ish Ait Hamou (o.a. bekend van So You Think You Can Dance) staat in voor ‘Creatieve supervisie Choreografie & Staging’. De regie ligt in handen van Christophe Ameye. Voor de Vlaamse bezetting wordt gekozen voor een topcast met Josje Huisman en Jan Schepens in de hoofdrollen.

 • Belle: Josje Huisman
 • Beest: Jan Schepens
 • Lumière: Peter Van de Velde
 • Tickens: Ivan Pecnik
 • Mevrouw Pot: Barbara Dex
 • Babette: Eline De Munck
 • Gaston: Dieter Troubleyn
 • LeFou: Peter Thyssen
 • Regie: Christophe Ameye
 • Creatieve supervisie Choreografie
  & Staging: Ish Ait Hamou

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *