Vandaag werd op de werf van Bellewaerde Aquapark onthult welke glijbanen voor extra fun zullen zorgen. Bezoekers zullen vanaf 1 juli 2019 de familieglijbaan “Aquaventure” en racerglijbaan “Splash Clash” kunnen ontdekken, wanneer het gloednieuwe indoorwaterpark de deuren opent. 

Waterpret voor jong en oud

Bellewaerde Aquapark, dat wordt een spetterend avontuur voor jong en oud. Bezoekers zullen tot rust kunnen komen in een natuurlijke oase van groen. Daarnaast is er natuurlijk een hoop glijplezier voor het hele gezin.

En heel het gezin mag je echt letterlijk nemen. De allerkleinsten zullen heel wat plezier beleven in een peuterbad en speelzone helemaal op hun maat. Daarnaast kunnen kinderen van verschillende leeftijden op ontdekking gaan in en op een interactieve expeditieboot. Een expeditieboot die voorzien is van tal van watereffecten. Ook een speelzone met kantelende emmers zal niet ontbreken voor heel wat spetterplezier.

Hou je het liever iets rustiger? Dan is er een lazy river die je als bezoeker doorheen het volledige park zal voeren. Zo kom je ondermeer langs een grot, een klimmuur en een aquarium. Onderweg geniet je bovendien van tal van watereffecten.

Terwijl de kindjes zich uitleven kunnen ouders relaxen in de vele strandstoelen en in een wellnesszone. Voor de warme zomerdagen is er eveneens een buitenzone met ligweide voorzien.

Waterglijbanen

Net als in het pretpark wil Bellewaerde ook in het Aquapark ervoor zorgen dat bezoekers samen onvergetelijke momenten beleven. Blikvangers zijn de waterattracties “Aquaventure” en “Splash Clash“, die bezoekers niet alleen een comfortabele en veilige ervaring geven, maar ook zorgen voor een unieke beleving voor het ganse gezin.

In de familieglijbaan Aquaventure kunnen tot 4 personen plaatsnemen in een grote band. De glijbaan, met een diameter van maar liefst 2.70 meter, laat je glijden langsheen een parcours van 117 meter. Wat deze familieglijbaan uniek maakt is dat je je plots op een gigantisch blad in de open lucht bevindt. Een Europese primeur voor het Aquapark in Ieper.

Naast de familieglijbaan heeft het Aquapark ook een fijne racerglijbaan nl. Splash Clash. Deze bestaat uit twee glijbanen die evenwijdig naast elkaar de afdaling maken. Ook hier neem je, alleen of met twee, plaats in een band. Tijdens de race glijden de bezoekers langs een parcours van 105 meter. En dit vanaf 12 meter hoogte tot op de begane grond. De competitie wordt nog extra aangesterkt dankzij een individueel lichtsysteem. De glijbaan van de leider kleurt gedurende de race groen. Bij de achtervolger zal de baan rood kleuren. Glij je over de finishlijn dan wordt de racetijd vertoond.

Comfort en veiligheid

Bellewaerde Aquapark zet hard in op comfort en veiligheid. Bezoekers zullen de banden van de glijbaan niet zelf naar boven moeten dragen. Deze zullen via een transportsysteem naar boven worden gebracht. In het waterpretpark zal je als bezoeker bovendien het hele jaar door kunnen genieten van een aangename omgevingstemperatuur van 34°C. Een duik neem je in water met een temperatuur van 32°C. Geluiddempende panelen zullen zorgen voor een betere akoestiek.

Q: Wie kijkt er al uit naar de opening van dit nieuwe waterpretpark?


Afbeeldingen: © Bellewaerde

1 reactie

  1. Pretparkseizoen begint

    4 april 2019 op 18:48

    […] park zelf op de agenda staan. Echter wordt ondertussen wel de laatste hand gelegd aan het nieuwe waterpretpark. Opening hiervan is voorzien tegen de […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *