Het pretparkseizoen is weer op gang geschoten afgelopen Paasweekend. Verschillende pretparken tonen dan de nieuwigheden aan het grote publiek. Zo ook het Ieperse pretpark Bellewaerde. Het pretpark met de leeuw als mascotte, heeft dit jaar twee grote nieuwigheden nl. Gold Rush, een stunt- en diveshow, en “De Kleine Prins”, een 4D-film gebasseerd op het bekende boek van  Antoine de Saint-Exupéry.

Bellewaerde

We bezochten Bellewaerde op de openingsdag. Door het Paasweekend en het mindere weer ’s morgens, was het geen overrompeling in het park. Dit had als fijne gevolg dat de wachtrijen aan de vele attracties maximum vijf minuten bedroeg. Deze wachtrijen zijn doorgaans wel wat langer. Dankzij deze korte wachtrijen konden we ook heel wat attracties doen. Gaande van de kinderattracties voor de dochter in het Kidspark, tot de wildere attracties zoals de Boomerang en de Huracan. Daarnaast leefden we ons natuurlijk ook uit op de familieattracties zoals de Bengal Express, Jungle Mission en River Splash. Tussen de verschillende attracties is het in Bellewaerde ook volop genieten van de natuur en de meer dan 300 dieren. Deze combinatie maakt van Bellewaerde een uniek en tof pretpark.

De Kleine Prins

Eén van de twee grote nieuwigheden dit seizoen in het West-Vlaamse pretpark is de 4D-film “De Kleine Prins”. Deze film in 3D is gebasseerd op het gelijknamige boek van  Antoine de Saint-Exupéry. Tijdens deze film beleef je de droom van “De Kleine Prins” en vlieg je mee naar de verschillende planeten. De 3D-film in combinatie met bewegende zetels, lichteffecten en wind/trillingen, maakt het een echte 4D ervaring. Het verhaal is prachtig in beeld gebracht en slorpt zowel jong als oud volledig op, waardoor je niet merkt dat deze film toch zo’n 20 minuten duurt. Een aanrader voor zowel jong als oud, vinden wij.

Gold Rush

De andere grote nieuwigheid in het West-Vlaamse pretpark is de stunt- en diveshow “Gold Rush”. Een show die zich afspeelt in de tijd van de grote zoektocht naar goud in Amerika. Deze zoektocht naar goud verloopt niet van een leien dakje en de mijnschacht loopt vol met water. Tot overmaat van ramp is de enige pomp dan ook nog eens defect. De show, die ongeveer 25 minuten duurt, is doorspekt met humor en interactief met het publiek. Naast enkele acrobatische duiken vanop “normale” hoogtes en stunts met meerdere duikers tegelijk is er ook een echte wereldprimeur op het einde van “Gold Rush”. Een duik vanop 25 meter met twee duikers tegelijk en dit in een bad met een diameter van 10 meter en een diepte van amper 4 meter. Deze duik vergt enorm veel concentratie en vertrouwen van de duikers en is echt indrukwekkend.

Bellewaerde App

Zoals vele pretparken de dag van vandaag heeft ook Bellewaerde zijn eigen smartphone app. Deze app bevat de laatste nieuwtjes van het park, een alfabetische opsomming van de attracties, dieren en eetgelegenheden, alsook enkele promoties in het park (bv in de boetieks of eetstandjes). Naast deze info kan je bij de attracties ook de wachttijden terugvinden en kan je een waarschuwing instellen om je eraan te herinneren wanneer een show gaat beginnen. Deze waarschuwing wordt ruim op tijd gegeven zodat je nog perfect van de ene kant van het park naar de andere kant kan wandelen om de show te gaan bekijken. Het enige jammere is dat de app (nog) geen interactieve kaart van het park bevat. Voor de rest werkt deze app (getest op Android – Sony Xperia L) zoals het zou horen en dankzij de free-wifi in het park moet je je data-abonnement hier niet voor te gebruiken.

Extra’s

Bellewaerde laat je niet alleen plezier beleven op de attracties. Ook aan de innerlijke mens hebben ze gedacht. Doorheen het hele park zijn er voldoende drank- en eetgelegenheden. Van frietjes en braadworsten tot een restaurant waar je gebakken vis of vol-au-vent kan eten. Voor de warme dagen zijn er natuurlijk ook ijsjes te verkrijgen in heel wat verschillende smaken.

Tijdens ons bezoek aan Bellewaerde aten wij in Carrousel Self-Service en kozen 2x het volwassenmenu en 1x het kindermenu. Voor een meer dan redelijke prijs krijg je een hoofdschotel (ruime portie), dessert en een drankje. Het mag dan wel geen sterrenkeuken zijn, de smaak en bereiding zijn zeker goed.

In de namiddag kozen we, gezien het geen ijsjesweer was, voor een braadworst. De braadworsten worden klaargemaakt op een BBQ en zijn goed gekruid. Ze worden geserveerd in een gesloten, uitgehold broodje. Voordeel van deze broodjes is dat ook kinderen de braadworsten zonder al te veel morsen kunnen eten.

Naast het lekkere eten, valt het ook op dat het park zeer verzorgd en proper is. Gedurende de dag zie je regelmatig mensen de verdwaalde vuiligheid opruimen. Bovendien is het personeel zeer vriendelijk en behulpzaam. Dit zowel bij de inkom als de mensen aan de attracties en bij de drank- en eetgelegenheden. Kortom, het was een topdag, ondanks het mindere weer, in het pretpark van Koning Leeuw.

Beoordeling

  • Eten & drinken: 4/5
  • Klantvriendelijkheid: 5/5
  • Prijzen: 3,5/5
  • Bereikbaarheid/parking: 4/5
  • App: 3,5/5

Algemene score: 4/5

 

They are on fire #Bellewaerde #GoldRush #OuderblogBE #pretparken

A photo posted by J. Herrie (@herriej) on


Deze review is onze eigen mening na een dagje Bellewaerde.
Het parkbezoek werd ons aangeboden door Bellewaerde. Alle extra’s waren op onze eigen kosten.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *