1 juli stond met stip genoteerd in de agenda van Koning Leeuw, want dan kreeg het bekende pretpark in Ieper, er een broertje bij. Naast het Bellewaerde opende nl het Aquapark zijn deuren voor het grote publiek. Vanaf dan kan je het hele jaar door je uitleven op glijbanen, in de wildwaterbaan of dobberen in de lazy river langs bv een aquarium.

Plezier voor heel het gezin

Net als in Bellewaerde zelf staat plezier voor het hele gezin ook in het Aquapark centraal. Het pretpark in de Westhoek zorgt in het zwemparadijs voor een totaal belevering. Kinderen van verschillende leeftijden kunnen op ontdekking gaan in en op Junior Explorer, een interactieve expeditieboot met tal van watereffecten, of op het Aqua Fort, een speelzone met kantelende emmers. Voor de allerkleinsten is er Bambino Beach, een peuterbad en speelzone op hun maat. 

Daarnaast kunnen bezoekers door het volledige Aquapark dobberen in Jungle Expedition, een lazy river die hen meevoert langs de verschillende speelzones. Maar ook een aquarium met exotische vissen, een klimmuur en tal van watereffecten. Bovendien kan je ook relaxen in de vele strandstoelen of in de wellnesszones met jaccuzzi’s en een sauna. En dat is niet alles, bij mooi weer kan je tevens genieten op het buitenterras met ligweide. Bellewaerde Aquapark is niet alleen een zwemparadijs, het is ook een groene oase. Metershoge ficusbomen en verschillende heesters en bloemen zorgen voor een aangenaam groen decor.

Glijbanen voor klein en groot

Naast de tal van waterattracties mochten glijbanen niet ontbreken in Bellewaerde Aquapark. Zo is er de Aquaventure, een unieke familieglijbaan die bezoekers plots op een gigantisch blad in open lucht brengt. Hou je van snelheid dan is de Splash Clash, een racerglijbaan waarin je om het snelst naar beneden glijdt langs een evenwijdig parcours, iets voor jou. Maar ook de Maxi Splash en de Regenboog zorgen voor heel wat glijplezier. Bovendien zijn er in de verschillende speelzones ook heel wat kleinere glijbanen geïnstalleerd.

Jenno van het YouTube kanaal ‘Jolien & Jenno’ ging alvast de glijbanen uittesten en zag dat het goed was.

Honger of dorst?

Heb je honger of dorst? Ook daaraan dacht Bellewaerde. Zo kunnen zwemmers terecht in het Garden Café voor lekkere hamburgers met frietjes, of genieten van een verkoelend ijsje op het buitenterras naast de ligweide. Blijf je liever droog? Geen probleem, dit kan in het restaurant Aqua Bistro. Bezoekers genieten hier van de klassiekers zoals vol-au-vent of steak, maar ook van een lekkere pasta of fris slaatje. Liever iets zoet? Ook dat vind je bij Aqua Bistro met een assortiment van pannenkoeken, ijsjes of een dessertbuffet. Beide gelegenheden hebben bovendien een prachtig uitzicht op het aquapark.

Wat kost een dagje Aquapark?

Tickets voor Bellewaerde Aquapark kosten 8€ (85cm – 100cm), 19€ (101cm – 140cm) en 21€ (> 140cm).
Voor een abonnement voor kinderen kleiner dan 1m betaal je 35€ en voor personen groter dan 100 cm 59€. Hiervoor mag je dan een jaar lang onbeperkt naar Bellewaerde Aquapark. Je ken een abonnement ook combineren met Bellewaerde en hiervoor betaal je 99€. Parking is nog apart te betalen.


Disclaimer: Dit bericht bevat enkele affiliate links.

1 reactie

  1. […]    Bellewaerde’s Aquapark open voor het gro… […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *