Ben jij van nature nieuwsgierig? Wekt het heelal jouw interesse? En wil je kennismaken met chemie en wetenschap? Dan is dit boek zeker iets voor jou of jouw zoon of dochter.

De waanzinnige wetenschap …

Waanzinnig om te weten
Vol verbluffende feiten en weerzinwekkende weetjes…

De wereld zit met toch een partijtje slim in elkaar, dat is haast niet te geloven. Weet jij bijvoorbeeld:
– Hoeveel kilo de hele aarde weegt?
– Hoe de allereerste seconde van het bestaan eruitzag?
– Dat je nooit je windjack moet vergeten als je naar Saturnus gaat?
– Waarom je eigenlijk net zo oud bent als je oma?

Dit boek neemt je mee op reis van het allerkleinste atoom naar het allerdiepste zwarte gat en van de oerknal naar de verre toekomst. Je ontdekt alles over de tijd van de dinosaurussen, vliegt door het gigagrote heelal en neemt een duik in de ingewanden van het menselijk lichaam.
Eén ding is zeker: na het lezen van dit boek ben jij ook een waanzinnige wetenschapper!

Van minuscule microben tot kolossale krachtpatsers.

Recensie

In het boek wordt er dieper ingegaan op het heelal en het leven op aarde op heel wat vlakken. Het is heel speels opgevat, de taal die gebruikt wordt is zeker toegankelijk voor kinderen van 8 jaar en ouder. De teksten worden aangekleed met mooie, grappige en gekke afbeeldingen. Op deze manier maakt het de teksten heel luchtig. Ook zitten er 2 professoren in, een heer en een dame. Beide vertellen ze geregeld via tekstballonnetjes wat extra bij de tekst. Het is echt heel leuk en interessant gemaakt.

Doordat het boek opgevat is in hoofdstukken is het makkelijk om dagelijks een hoofdstukje te ontdekken. Jouw kindje kan op deze manier de net gelezen materie laten bezinken, dit verbetert het leerproces.

ISBN: 978 90 2060 556 3| Auteur: Nick Arnold| Uitgeverij: Kluitman| Pagina’s: 96| Leeftijd: 8+| Te koop bij bv. Bol.com en Bookspot


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *