De lente is al eventjes in het land en dus komen we ook meer buiten. Zo worden niet wij maar ook onze baby’s en kinderen bloot gesteld aan veel UV-stralen. Daarom moeten we ons steeds goed insmeren met zonneproducten. Zeker onze kinderen die extra kwetsbaar zijn voor de zon. Zo verdubbelt ernstige verbranding in de jeugd de kans op het krijgen van een melanoom (huidkanker) op latere leeftijd.

Naast het beschermen van de huid tegen de zon is het ook belangrijk om niet te lang rechtstreeks in contact te staan met het zonlicht. Het Nederlandse baby- en kindermerk Cloby komt daarom nu met een nieuw multifunctioneel UV-doek. Dit doek biedt UPF 50+ zonbescherming zonder dat daarvoor chemicaliën aan de stof zijn toegevoegd. Dankzij de handige drukknoopjes zet je de UV-werende doek overal aan vast waardoor je kindjes altijd optimaal beschermd zijn tegen de schadelijke stralen van de zon.

Verantwoorde productie

De UV-doeken van Cloby zijn gemaakt van een mix van katoen, elastane en de duurzame bamboestof. Dit maakt het doek zacht en luchtig. De zonbescherming wordt gecreëerd door de speciale weving en eigenschappen van de bamboestof, en dus niet door toevoeging van chemicaliën.  

Eigenschappen van Cloby’s UV-doeken:

  • UPF 50+ zonbescherming zonder toevoeging van chemicaliën
  • Multifunctioneel dankzij 2 drukknoopjes
  • Duurzame materialen
  • Hoog absorberend
  • Antibacterieel
  • Luchtig en temperatuur regulerend

Multifunctioneel

Naast beschermend is het doek ook nog eens multifunctioneel. Zo kan je het bevestigen aan een kinderwagen, buggy, of draagzak. Maar ook om een baby of kind heen op het strand of park. Geef je borstvoeding op een terrasje in de lente of zomer? Dan kan je het ook makkelijk gebruiken als borstvoedingsdoek. Je ziet het, de mogelijkheden zijn eindeloos.  

De UV-beschermdoeken van Cloby zijn verkrijgbaar bij o.a. Dreambaby, Blabloom en De Kleine Zebra.

Pin it
Cloby UV doek

Uitgelichte afbeelding: © Cloby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *