Zorgeloos genieten van de zomer en de zon? Dan weet je dat je jezelf maar zeker ook je kindjes goed moet insmeren met zonneproducten. Maar ook insectenbeten kunnen soms voor heel wat irritatie zorgen in de zomer. Waarom zorg je niet in één keer voor een bescherming tegen de zon en vervelende insectenbeten? Dit kan vanaf nu met de producten van Picasol.

Eén product = meer gebruiksgemak

Jeuk door zonnebrand of hinderlijke insectenbeten? We houden er niet zo van. Daarom is het beter de huid te beschermen nog voor je of je kinderen last krijgen van deze ongemakken. Daarnaast is te veel onbeschermd in de zon lopen een factor die het risico op huidkanker vergroot. Ook insectenbeten van bv teken kunnen gevaarlijk zijn doordat ze ziektes kunnen overdragen. Ondanks dat we het wel weten, beschermen we er ons nog onvoldoende tegen. Daarom is zijn deze producten misschien wel de uitvinding. Picasol Sun & Insect Protection is het eerste product dat zowel bescherming biedt tegen de schadelijke zonnestralen (UV A & B) als tegen insectenbeten. Twee vliegen in één klap!

Bescherm je huid altijd en overal

Als we al smeren, dan doen we het vooral als we naar het strand of op vakantie gaan. Niet wanneer
we bijvoorbeeld in onze eigen tuin of tijdens een uitstapje buitenshuis van de zon genieten. De zon is
ook dan even schadelijk. Geen zin, te veel gedoe of een te vette crème, dat zijn vaak
gehoorde argumenten die mensen gebruiken om zich niet in te smeren.

Nochtans is de huid beschermen geen tijdrovende bezigheid en zijn de meeste zonneproducten helemaal niet vettig. Ook de Picasol Sun & Insect Protection (SPF 25 of SPF 50) zijn crèmes die niet alleen snel intrekken waardoor ze niet vettig aanvoelen, ze ruiken bovendien ook nog eens lekker dankzij de frisse muntgeur. Maak ertijdens de zomermaanden een goede gewoonte van om je steeds goed te beschermen.

Vermijd gevaarlijke insectenbeten

Niet alleen zonnebrand, maar ook insectenbeten kunnen je parten spelen tijdens de zomermaanden.
Het zachtere klimaat waarmee we de afgelopen jaren geconfronteerd werden, zorgt voor een heuse
opmars aan insecten. Naast vervelend, kunnen ze ook gevaarlijk zijn. Niet zelden brengen deze kleine
beestjes en teken (gevaarlijke) ziektes over. Zo kunnen teken de ziekte van Lyme veroorzaken. De laatste jaren is het aantal tekenbeten enorm toegenomen in België. Zo sterk dat het Wetenschappelijk instituut voor Volksgezondheid oproept om elke tekenbeet te registeren om zo een beter beeld te krijgen. Deze zomer worden er nog meer verwacht: de zachte winter en het warme, vochtige voorjaar creëerden daarvoor de perfecte omstandigheden.

Met de zonneproducten Picasol Sun & Insect Protection houd je niet alleen teken op afstand, je
vermijdt ook venijnige steken van wespen. Gedaan met wespenpaniek op het terras. Een wespensteek is absoluut geen pretje. Uiteraard beschermt Picasol Sun & Insect Protection ook tegen muggen, vliegen en dazen.

Investeer in de huid van je kinderen

Als ouders met (jonge) kinderen weten we hoe belangrijk het is om die kwetsbare huidjes te beschermen. De
eerste levensjaren zijn bepalend voor het risico op huidkanker. Trouwens jong geleerd is oud gedaan. Maak daarom van huidbescherming dus al vroeg een goede gewoonte. Ook wanneer de kinderen op een mooie dag
gewoon naar school gaan of in de tuin spelen. Dankzij Picasol bescherm je ze niet alleen tegen de zon, maar ook tegen insectenbeten. Tekenbeten worden niet alleen opgelopen in het bos, maar ook vaak in de eigen tuin
(komt op de tweede plaats!), en toenemend in de groene zones van de stad.

Picasol Sun & Insect Protection kan je al gebruiken bij kinderen vanaf 2 jaar. De SPF 50 formule zit in
een handige, kindvriendelijke spray. Het product bevat geen DEET om muggen, teken en dazen op afstand te houden, maar Icardine. Even doeltreffend, maar zonder ongewenste neveneffecten. Bovendien werd aan de formule de revolutionaire VespaMenta technologie toegevoegd. Dit maakt van Picasol Sun/Aftersun & Insect een unieke co-actieve formule die ook doeltreffend wespen op afstand houdt.

Wanneer zonneproducten gebruiken?

In de zomer genieten we meer van ontspannende activiteiten in de buitenlucht. We zijn ook lichter gekleed waardoor zon en insecten meer invloed hebben op onze huid.  Op reis, als we in de tuin aan het werk zijn, tijdens een fietstocht, op kamp, … we moeten er een gewoonte van maken om ons regelmaig in te smeren met zonneproducten en zeker ook onze kinderen. Ideaal is om ons om de twee uur in te smeren als we buiten zijn. ’s avonds ons insmeren met aftersun is dan weer perfect om de huid te hydrateren.

De voordelen van Picasol Sun & Insect Protection op een rijtje

 • Revolutionaire, gecombineerde bescherming tegen zon & insecten
 • Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar dankzij het huidvriendelijke Icardine
 • Een niet-kleverige crème die snel intrekt
 • Waterbestendig
 • Aangename muntgeur
 • Beschikbaar in factor 25 (flacon) en factor 50 (spray) UVA + UVB protectie
 • De co-actieve formule op basis van VespaMenta technologie houdt wespen doeltreffend op
  afstand
 • Verkrijgbaar bij de apotheek
 • 0% parabenen

Picasol

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *