Onlangs opende in zowel Luik als Antwerpen het ijssculptuurfestival Ice Dreams. Met enkele Disneyfans in huis besloten we tijdens het openingsweekend een bezoekje te brengen aan het festival op de Antwerpse gedempte Zuiderdokken. Met muts, handschoenen en een dikke winterjas trokken we richting Antwerpen. Dat we deze bescherming nodig zouden hebben was al duidelijk geworden in de uitleg over dit ijssculptuurfestival. De temperatuur in de speciale tent bedroeg maar liefst zes graden onder nul. Ijskoud dus maar wel nodig om de pracht van de sculpturen te bewaren.

Disney

Net als het zandsculptuurfestival wat we afgelopen zomer bezochten, is het thema voor deze sculpturen ook weer Disney. Sprookjes zoals Frozen, Alice in Wonderland en Sneeuwwitje staan prachtig te pronken naast sculpturen van films zoals Ratatouille, Cars en Wreck-It Ralph. Ook het gekende kasteel van Doornroosje was prachtig nagemaakt. Net zoals bij de zandsculpturen was er nu ook weer oog voor details. Vrij straf hoe ze dat doen in een materiaal dat zich niet zo makkelijk laat bewerken. We waren alvast onder de indruk

Bereikbaarheid

Het ijssculptuurfestival in Antwerpen is zowel met het openbaar vervoer als met de auto zeer goed bereikbaar. Met de auto is het vlakbij de Antwerpse ring en parkeren is op zich ook geen probleem. Een gratis parking is er op de gedempte Zuiderdokken en betalend parkeren doe je in de omliggende straten. Vlakbij is er ook nog een grote parking achter het nieuwe gerechtsgebouw. Dit is op wandelafstand van het ijssculptuurfestival. Met het openbaar vervoer kan je op genieten van een voordelig B-Dagtrip van de NMBS en bus en trap zijn er ook op wandelafstand.

Conclusie

Ice Dreams: het ijssculptuurfestival in Antwerpen (en Luik) is zeker de moeite om te bezoeken. Denk er aan om wel zeker warme kledij mee te nemen en sjaal, handschoenen en een muts, daar de temperatuur -6°C bedraagt in de tent. De tour op zich lijkt vrij kort in vergelijking met het zandsculptuurfestival. Dit heeft vooral te maken met de temperatuur waar het sterk af te raden is om lang in rond te lopen. Aan het ijssculptuurfestival is ook nog een gezellige cafetaria waar je terug kan opwarmen en genieten van een hapje en een drankje. Dit tegen redelijk democratische prijzen. Wij kijken alvast uit naar een nieuwe editie in 2015.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Ijssculptuurfestival Antwerpen '14
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *