Op een iets minder warme, maar toch zonnige dag deze maand trokken we richting Oostende. Op het programma stond een bezoekje aan het Zandsculptuurfestival. Het zandsculptuurfestival heeft dit jaar als thema de attracties van Disneyland Parijs. Met zo’n 30 artiesten maakten ze een 150 beelden. O.a. het gekende kasteel van Doornroosje, tevens het hoogste kunstwerk, is met de nodige details afgewerkt in het speciaal aangevoerde zand. Je herkent direct de verschillende Disneyfiguren en attracties van Disneyland Parijs. Ratatouille, Mickey en Minnie Mouse, It’s a small World en vele andere.

De zandsculpturen zijn niet zomaar ruw in het zand gemaakt. Ze zijn echt met oog voor detail afgewerkt. Rimpels en littekens bij mensen, gordijntjes achter de ramen en openstaande deuren. Je kan het zo gek niet bedenken of er is aan gedacht. Je wandelt over een rubberen pad dat tussen de verschillende beelden ligt en waardoor je met een buggy of rolstoel makkelijker de beelden kan bezoeken. Aan de kant van de dijk is een grote tent opgetrokken om te schuilen bij eventueel regenweer of om gewoon even te genieten van in de verschillende zetels. Er is ook een spiegeltent waar je kan genieten van een drankje en waar de kindjes zich kunnen amuseren op een springkasteel.

Het zandsculptuurfestival is tevens heel goed bereikbaar. Het station van Oostende is op wandelafstand, waardoor het festival ook kan genieten van kusttram en buslijnen in de onmiddellijke omgeving. Ook met de auto zijn de zandsculpturen makkelijk bereikbaar. Er zijn verschillende (betaal)parkings op wandelafstand. Het Zandsculptuurfestival ligt ook vlakbij de winkelstraten van Oostende en pal op het strand. Hierdoor kan je dit zeer makkelijk combineren met een dagje (weekend of weekje) zee. Wij raden iedereen die aan de kust komt aan om het Zandsculptuurfestival toch eens te bezoeken. Wij kijken alvast uit naar de prachtige creaties van volgend jaar.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Zandsculptuurfestival 2014 - Oostende
Beoordeling:
41star1star1star1stargray

2 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *