Er zijn bijna twee schoolvrije weken achter de rug. Heel wat schooltaken zijn al gemaakt, en er zullen er nog heel wat volgen. Toch is het niet allemaal even simpel voor ons als ouder, maar zeker niet voor jonge kinderen. Gelukkig zorgen heel wat zaken voor afleiding en geven idolen van jullie kindjes tips. Zo zingt K3 nu voor de jongste onder ons over “handjes wassen”.

Handjes wassen

Luisterend oor

Zo hele dagen thuis zitten en geen uitstapjes mogen doen is mentaal zwaar, ook voor kinderen. Het is dus zeker aan te raden veel met elkaar te praten over onze gevoelens hierbij. Lukt dit niet zo goed en heb jullie kindjes nog nood aan een extra luisterend oor? Dan is er de kinder- en jongerentelefoon Awel. Zij zijn te bereiken op het nummer 102, of via chat op www.awel.be. Ook wij als ouders kunnen een extra luisterend oor verkrijgen via Tele-onthaal of op het nummer 106.

Wij gaan op berenjacht

Beweging is in deze tijden ook enorm belangrijk. Ook al is de raad #blijfinuwkot, een half uurtje bewegen buiten is toegestaan. Dit wel alleen in gezinsverband rond jullie woning. Gelukkig is er de Berenjacht. In vele Vlaamse steden en gemeentes hebben bewoners een knuffelbeer voor de raam gezet. Zo kan je met je kinderen op berenjacht gaan op zoek naar zoveel mogelijk knuffelberen in jullie buurt. Deze ‘jacht’ is gebaseerd op het boek “Wij gaan op berenjacht” van Michael Rosen en Helen Oxenbury.

Gezond eten en voldoende drinken

Naast voldoende beweging en rust is gezond eten en voldoende drinken nu zeker belangrijk. Het is dezer dagen verleidelijk om te snoepen en om eens een extra glas frisdrank te drinken. Doch is het nu vooral belangrijk om voldoende fruit en groenten te eten. Ook voldoende water drinken is van essentieel belang. Zo zorg je voor voldoende weerstand en voorkom je vele extra “coronakilo’s”.

Gekende #blijfinuwkot tips

Corona tips

Disclaimer: Dit bericht bevat enkele affiliate links.

1 reactie

  1. […] tijdens de eerste lockdown gingen veel gezinnen op pad in de buitenlucht op zoek naar de Beren. Een zoektocht die was overgewaaid vanuit Australië waarbij kinderen op zoek gingen naar beren. […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *