Onze kinderen zitten al 2,5 week thuis. Ze krijgen huistaakjes, spelen, knutselen, … Maar het wordt allemaal soms wat veel. Ook voor ons als ouders. Daarom is het ook belangrijk dat kinderen voldoende rust nemen. Niet alleen de nachtrust is belangrijk, maar ook mentale rust is in deze periode zeer belangrijk. Gelukkig bestaat er dan zoiets als yoga.

Little yoga

‘Met kinderyoga kun je niet vroeg genoeg beginnen. Je geeft kinderen gereedschap mee voor het leven: handvatten tegen angst, voor een betere concentratie, om beter samen te werken. Of gewoon voor de fun! Met deze superleuke kaarten gaat dat zeker lukken.’

Yoga op kindermaat

Little Yoga is een doosje met 50 stevige kartonnen kaartjes waarom telkens één yogahouding staat uitgelegd. Bovendien zit er een handig boekje bij met een 50-tal flows om de oefeningen te doen op allerlei momenten. Denk maar aan de ochtend voor een lange schooldag, of om juist te ontspannen na die dag school. Maar ook oefeningen om het zelfvertrouwen van je kindjes te vergroten.

De dochter had eind vorig jaar via haar school kunnen proeven van kinderyoga. Ze vond dit heel plezant en genoot steeds van dat uurtje relaxen na een schooldag. Ze was dan ook in de wolken van deze yogakaartjes, zodat ze de aangeleerde oefeningen ook thuis kon doen.

De kaartjes voelen stevig aan, en de uitleg op zowel de kaartjes als in het boekje zijn zeer duidelijk. Zelfs voor kindjes die al hun eerste stapjes in het lezen gezet hebben, is de uitleg goed begrijpbaar. Hier worden dan ook regelmatig houdingen uitgevoerd zoals de flamingo, ruitenwissers, de palmboom en ‘hallo zon!’.

De kaarten set ‘Little Yoga’ is o.a. verkrijgbaar bij Standaard Boekhandel en Bookspot.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.
De mat op de foto is de PLUFSIG Gymnastiekmat van Ikea (zelf gekocht).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *