Blote handen van Bart Moeyaert is een boek die lovende kritiek krijgt. Het eerste boek is uitgegeven in 1995, maar ondertussen zijn er al verschillende drukken gepasseerd. Het boek dat wij hebben is er eentje van de achtste druk. Dat wil wel zeggen dat het boek al veel keer over de toonbank gerold is.

Blote handen

Op oudejaarsdag zwerven Ward en Bernie over de velden rond de boerderij waar Ward woont. Het hondje Elmer loopt met ze mee. Met z’n drieën komen ze op het erf van Betjeman terecht, een zonderlinge man met een plastic hand, en daar blijven ze net iets te lang. Nog voor het vuurwerk van twaalf uur staat alles in lichterlaaie.

Recensie

Het boek heeft een aantal prijzen gewonnen, onder andere de zilveren griffel in 1996. Ik vind het boek persoonlijk wel leesbaar voor 9 jarigen, puur grammaticaal. Maar ik vind ze nog te jong om het verhaal echt te begrijpen en om hun eigen fantasie of leefwereld hieraan toe te voegen. Ik raad het dus aan aan iets oudere kinderen.

Het voordeel aan dit boek is dat de hoofdstukken kort zijn, dus kun je een hoofdstuk lezen en dat laten doordringen. Wat wel opvallend is is dat het wel een heel dun boek is in vergelijking met andere boeken voor deze leeftijdscategorie.

Ik denk dat dit een boek is die je ofwel ligt ofwel niet ligt. Als de korte inhoud je al niets zegt, dan vermoed ik dat het je niet zal liggen. Maar je kan altijd proberen.

Ondanks dat het boek een aantal prijzen gewonnen heeft en al zoveel keer gedrukt is en vertaald is naar verschillende talen spreekt het mijzelf en onze dochter van 9 jaar minder aan. Hopelijk ervaren jullie dit anders.

ISBN: 978 90 451 2540 4 | Auteur: Bart Moeyaert | Illustraties: Peter van Poppel | Uitgeverij: Querido | Pagina’s: 112 | Leeftijd: vanaf 9 jaar | Te koop bij o.a. Bol.com en Standaard Boekhandel.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *