Bijna herfstvakantie dus ook weer tijd voor de jaarlijkse boekenbeurs in Antwerp Expo. Het thema van de 81ste boekenbeurs is Boek & Beeld. Boeken prikkelen namelijk de verbeelding. Ze dompelen je onder in de wereld van fictieve en reële personages. Prachtig geïllustreerde exemplaren sturen het beeld rechtstreeks op je af. Bij anderen moet je meer je fantasie laten werken. Bovendien zijn er heel wat boeken verfilmd waardoor fictieve personages plots ook een ‘beeld’ krijgen. Klaar voor boekenbeurs 2017?

Boekenbeurs 2017: Boek & Beeld

Op de Boekenbeurs dit jaar dus de spannende relatie tussen boek en beeld: verfilmde verhalen, strips en graphic novels, kijkboeken, prentenboeken, voorleesboeken, …. Boek & Beeld vormt dan ook de rode draad doorheen de ganse programmatie. Een programmatie die naast de verschillende themadagen ook aandacht heeft aan de signeersessies van de auteurs. Zo zullen ook dit jaar weer enorm veel auteurs van kinder- en jeugdboeken aanwezig zijn op de verschillende standen van de Uitgeverijen. Maar er zijn ook voorlees- en doemomentjes. Zo kan je bv Het lichaam van Coppens (van het gelijknamige VTM-programma) live aan het werk zien. Er is dus ook dit jaar zeker aan de jonge bezoekers gedacht.

Kinderboeken: een begin van een mooi verhaal

Genieten van een boek, dat is zó belangrijk voor jonge kinderen maar niet altijd evident.  Zeker niet voor kinderen uit kansarme gezinnen. Zij zijn meestal niet in staat om (nieuwe) kinderboeken aan te schaffen. Daarom wil Libelle graag haar steentje bijdragen.

En jullie kunnen hen daarmee helpen. Kom je naar de boekenbeurs, dan kan je recente, en in goede staat verkerende, kinderboeken (0 tot 6 jaar) meebrengen. Bij aankomst ga je eerst met je boek(en) langs de infobalie. Hier ontvang je een antidiefstal sticker die je op de boeken kleeft. Daarna kan je ze plaatsen in de Kinderboekenkast op de Libelle-stand.

Maar jullie kunnen ook een nieuw exemplaar aanschaffen op de beurs en deze meteen naar stand 103 in hal 1 brengen. Samen met Kind en Gezin zorgt Libellen er dan voor dat alle gegeven boeken bij kinderen terechtkomen die in armoede leven. Want elk kind heeft recht op een verhaal.

Praktische informatie

 • Wanneer? Zondag 29 oktober t/m zondag 5 november, en van 9 t/m 12 november
 • Waar? Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen
 • Openingsuren? Van 10u tot 18u. Twee nocturnes op vrijdag 3 en donderdag 9 november, telkens tot 22u.

Themadagen:

 • 2 november: Leerkrachtendag ism. Iedereen Leest, CANON Cultuurcel en
 • 3 november: Young Adult Afternoon en nocturne Ladies Night– Sanoma presenteert
 • 4 november: De Koers met Belcanto Classic
 • 5 november: Knack – dag
 • 9 en 10 november: Scholenprogramma
 • 9 november: nocturne Night of the profs
 • 11-12 november: Europalia Indonesië
 • 12 november: Familiedag

Tickets voor Boekenbeurs 2017 zijn zowel online als aan de kassa verkrijgbaar. Een ticket kost voor iedereen vanaf 18 jaar 10€. Jongeren krijgen 4€ korting en kinderen tot en met 11 jaar mogen gratis binnen. Ook senioren genieten van de 4€ korting op weekdagen. Kommen jullie met het openbaar vervoer? Dan koop je een voordelig combiticket aan 11€ (bus & tram) of een B-dagtrip (met de trein).


Uitgelichte afbeelding: Jonathan Borba op Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *