Ondanks alle Covid-19 perikelen was het deze zomer regelmatig de ideale periode om een bommetje te droppen in het zwembad. Maar om een bommetje te maken moet je in jezelf geloven en ook durf hebben. Iets wat je als kind moet aanleren. Aan de hand van dit prachtige prentenboek kan je alvast aan de slag.

Bommetje

Dit is de zomer voor het perfecte bommetje! Maar hoe doe je dat toch? Iedereen springt met een mooie bom in het water, maar mij lukt het niet. Zelfs niet met de adviezen van mijn vrienden en oma Nan. Zal ik ooit achter het grote geheim van het perfecte bommetje komen?

Recensie

Een ‘bommetje’ maken is één van favoriete bezigheid van veel kinderen in het zwembad. Ook het hoofdpersonage in dit prentenboek droomt van het perfecte bommetje. In de omgeving waar hij woont ben je pas iets en vooral IEMAND als je dat kan. De jongen oefent dag in dag uit, begeleid door zijn oma, maar het lukt hem niet. En ook al geeft iedereen goede raad, niets helpt om het perfecte ‘bommetje’ te maken. Tot zijn oma Nan zegt dat hij vooral naar zichzelf moet luisteren en het moet proberen op zijn manier.

‘Bommetje’ is een prachtig prentenboek met korte tekstjes. Dit is niet alleen leuk om voor te lezen. Ze zijn ook ideaal voor beginnende lezertjes. Maar laat bij een prentenboek voor de illustraties belangrijk zijn. En deze trekken zeker de aandacht. Ze maken duidelijk dat het verhaal in een andere cultuur speelt, meer bepaald Nieuw-Zeeland. De jonge hoofdfiguur en zijn familie en vrienden zijn gekleurd, waardoor ze vrolijk opgaan in de drukke, kleurrijke prenten. Prachtig is ook de het wisselen van perspectief en het in- en uitzoomen qua beeld. Dit geeft een meerwaarde aan het boek en een extra dynamiek aan de tekeningen.

Niet alleen de illustraties zijn prachtig. Ook het thema is heel goed uitgewerkt. Het is belangrijk dat kindjes in zichzelf geloven en wat ze kunnen. Maar ook dat ze af en toe eens moeten doorzetten om iets te kunnen bereiken. Een thema dat jammer genoeg toch nog te weinig aan bod komt in deze maatschappij.

Auteur: Sacha Cotter
Illustraties: Josh Morgan
Uitgeverij: Volt
Pagina’s: 40
Leeftijd: 4 jaar
ISBN: 978 90 214 2180 3

Bommetje is te koop bij de betere boekhandel. Maar ook online te vinden bij o.a.:
Bookspot – Standaard Boekhandel – Bol.com

Pin it
Bommetje

Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *