De laatste weken van het schooljaar zijn weer ingegaan. Tijd om na te denken wat we allemaal kunnen doen de komende zomervakantie. Naast verre buitenlandse reizen is er ook heel wat te beleven in ons eigen landje. Zo kan je bijvoorbeeld samen met jullie kindjes eens naar Wallonië trekken. Een fijne streek om te ontdekken met heel wat fijne attracties op kindermaat. Wij maakten een selectie van enkele fijne dingen die je samen met je kindjes kan gaan doen in “Buitengewoon Wallonië”. Naast onze selectie kan je nog heel wat leuke activiteiten vinden, samen met kortingsbonnen, op de website van de Waalse toeristische dienst.

Labyrinth van Barvaux

Vanaf 7 juli ken je in Barvaux-sur-Ourthe (vlakbij Durbuy) verdwalen in een 11 hectare groot maïslabyrinth. Het is niet alleen spannend om de weg doorheen het doolhof te vinden. Je loopt er tevens heel wat boeiende personages tegen het lijf. Thema dit jaar is “Tarzan”. Samen met hem, Ka Dan Argo de tovenaar, professor Porter en Jane ontdek je als echte avonturiers het labyrinth. Ga samen op zoek naar …. de broer van Tarzan die plots verdwenen is. Aan de hand van tips die je terug kan vinden in de gangen kom je er snel achter waar de broer van Tarzan zich bevindt.

Inkom voor dit magische labyrinth bedraagt 14€ (volwassenen) en 11€ voor kinderen vanaf 4 jaar en kleiner dan 1m50. Meer info en praktische informatie vind je op de website van het Labyrinth.

Domein van Chevetogne

Zwemmen, een museumbezoekje en minigolven? Dan is het Domein van Chevetogne misschien wel de ideale bestemming voor u! Dit provinciaal domein biedt tal van leuke activiteiten voor het hele gezin : fabelachtige speeltuinen, prachtige siertuinen, watersport en sportterreinen, cultuur, rust- en picknickplaatsen, een toeristisch treintje, een kinderboerderij… Ook aan de hongerige magen is gedacht met enkele restaurants.

Openluchtactiviteiten zijn in de prijs inbegrepen: zwembad (juli & augustus), minigolf, romantische roeibootjes, bloemen- en plantentuinen, toeristisch treintje, allerlei speelpleinen, tennis, indiaanse kano’s, … Volwassenen betalen 10€ per persoon per dag, kinderen <  6 jaar (in familieverband) mogen gratis binnen. Het domein van Chevetogne vind je in de nabijheid van Rochefort in Le Valle de Lesse.

Plopsa Coo

Natuurlijk kan je ook een dagje naar Plop & zijn vriendjes gaan. Aan de watervallen van Coo ligt namelijk Plopsa Coo een klein maar gezellig pretpark waar je net zoals bij zijn grote broertje wordt verwelkomt door de Dansende Fonteinen. Maar ook de K3 autorijschool, rijden op de rug van konijntjes en genieten van het uitzicht op de uitkijktoren behoren tot de mogelijkheden. Waaghalsen kiezen dan misschien liever voor Vicky The Ride of de Dinosplash.

Tickets koop je aan de ingang maar ook online. Tijdens de zomermaanden zijn er tevens ook tal van activiteiten zoals de Paw Patrol dag en nocturnes waarbij het park later open is en feestelijk wordt gesloten met een prachtige vuurwerkshow.

Grotten van Han

Naast de prachtige grotten van Remouchamps, waar je nog een stuk met een bootje de grot verkent, is de Grot van Han ook een enorm bekende attractie in Wallonië. Naast de mooie grot, kan je bovendien ook genieten van een prachtig wildpark. Voor de avonturiers vanaf zes jaar is er ook nog het speciale speleoparcours. Hier ontdek je de grot op een alternatieve manier waarbij je via een beveiligd parcours door de modder van de rivier ploetert en over neergestorte stenen klautert. Houden jullie van een uitdaging? Dan is misschien een overnachting in een Tree Tent.

Adventure Park Wavre

Wavre kennen we allemaal van het pretpark Walibi.com. Maar er is nog meer te beleven in de Waals-Brabantse dorpje. Zeker voor de avonturiers onder onze kinderen. In het Adventure Park vind je namelijk verschillende leuke hoogteparcours, maar ook de enige zigzaggende zipline van de Benelux. Daarnaast kan je er ook nog bunjeejumpen of spring je vanuit een boom zo’n 8 meter lage op een groot luchtkussen. Je hebt voor het Adventure Park allerlei mogelijke formules ter beschikking. Tarieven hiervoor kan je terugvinden op hun website. Er wordt wel aangeraden om op voorhand te reserveren.

Overnachten in Wallonië

Overnachten in Wallonië kan op verschillende manieren. Zo kan je bij het domein van de Grotten van Han overnachten in de Tree Tents, maar ook op hotel gaan is een mogelijkheid. Daarnaast zijn er ook heel wat kindvriendelijke B&B’s te vinden in het zuiden van België. Maar voor gezinnen met kinderen is een vakantiepark ook een leuke optie. Slapen in een bungalow en genieten van een (subtropisch) zwemparadijs en allerlei andere activiteiten op maat van gezinnen. Dit kan bijvoorbeeld in Landal Village l’Eau d’Heure, waar je terecht komt aan één van de prachtigste meren van België.

Aan de andere kant van Wallonië kan je terecht in Center Parcs Les Ardennes. Dit vakantiepark ligt in de nabije omgeving van Plopsa Coo, maar ook van het Euro Space Center. Een leuk ontdekkingscentrum waar je de wondere wereld van de ruimte leert kennen.

Q: Zijn jullie al op ontdekking geweest in Wallonië? En zo ja, wat kunnen jullie ons aanraden?


Disclaimer: Dit bericht bevat affiliate links.
Uitgelichte foto: Labyrinth van Barvaux

1 reactie

  1. site

    26 juli 2018 op 18:24

    Wallonië is echt een leuke streek voor de kids. Slechts enkele uurtjes rijden en het drukke Vlaanderen verdwijnt. De bomen, bossen; boerderijen en kleine gehuchten voelen aan als een ander land!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *