Na een deugddoende vakantie zijn we terug. En we hebben direct iets heel leuks om voor te stellen. LEGO en Ikea hebben namelijk een samenwerking aangekondigd. Het resultaat is de BYGGLEK collectie, een reeks van producten die spelen en opruimen samenbrengt. Spelen is een essentieel onderdeel van het dagelijkse leven (van kinderen). Dat hebben ze bij IKEA en de LEGO Group ook al lang begrepen. Spelen bevordert de creativiteit, vermindert stress en brengt mensen samen. Maar speelgoed staat vaak ook synoniem met rommel.

BYGGLEK, niet zomaar een doos

BYGGLEK

Met de BYGGLEK opbergdozen ruim je losse stenen op én maak je de mooiste creaties rond, op en zelfs in de doos, en dit in perfecte harmonie met het interieur. Zo hoeven bouwwerken niet afgebroken te worden en spelen kinderen, en ja ook volwassenen, de volgende dag gewoon verder in hun eigen fantasiewereld.

BYGGLEK is dus niet zomaar een opbergoplossing voor stenen. En zoals we van Ikea gewoon zijn is het dan ook niet zomaar een doos. Het is namelijk een combinatie van spelen en opbergen. Zo helpt het gezinnen ruimte te creëren voor meer spel in het dagelijks leven. Met de opbergdozen uit deze nieuwe Ikea collectie berg je je verhalen op totdat je weer verder kan spelen. Bovendien toon je je reeds begonnen of afgewerkte bouwwerken en doet voort wanneer je zelf wil of kan.

Bij IKEA geloven we in de kracht van het spel. Spel laat ons verkennen, experimenteren, dromen en ontdekken. Waar volwassenen vaak rommel zien, zien kinderen een stimulerende creatieve omgeving, en BYGGLEK zal helpen de kloof tussen deze twee visies te overbruggen en zorgen voor een creatiever spel in huis. Bovendien past de BYGGLEK collectie perfect bij andere IKEA producten, waardoor de creativiteit van je kinderen een mooi en uniek stuk decoratie in huis wordt.”

Andreas Fredrikssonontwerper bij IKEA in Zweden.

Een mini Ikea-hotdog

De BYGGLEK collectie bestaat uit een set van 3 kleine dozen, twee grotere dozen en een set van LEGO stenen (201 stuks). Bij de LEGO stenen zitten er geen specifieke instructies om creaties te bouwen. Want er is geen goed of fout in het gebruik van de bekende steentjes. Wel zitten er een aantal kleine items bij die het spel op gang kunnen brengen, zoals minifiguren én zelfs een miniatuur IKEA hotdog. Het is dus echt de fantasie die wordt geactiveerd tijdens het spelen.

Voor klein en groot, generaties lang

Net zoals de LEGO steentjes is ook deze BYGGLEK collectie geschikt voor jong en oud(eren) die graag willen spelen. En het ook op een leuke en slimme manier willen opbergen. De BYGGLEK dozen zijn gemaakt van hetzelfde duurzaam materiaal – kunststof – als de LEGO stenen en gaan jaren mee: van generatie op generatie.

De BYGGLEK opbergdozen en LEGO stenen zorgen voor uren speelplezier – en maken tegelijkertijd opruimen een stuk makkelijker. De dozen in verschillende formaten hebben een bouwplaat als deksel, waardoor je LEGO stenen op de opbergdoos kan bouwen. De BYGGLEK opbergdoos kan ook onderdeel zijn van een bouwwerk – zo maak je een huis met de meubels in de doos en het dak erbovenop. Of klik meerdere dozen op elkaar en creëer een wolkenkrabber, robot of ruimteschip. BYGGLEK kan bovendien gebruikt worden met alle bestaande en toekomstige LEGO elementen.” 

Rasmus Buch Løgstrup, productontwerper bij de LEGO Group.

BYGGLEK is vanaf oktober beschikbaar in alle IKEA winkels en op IKEA.be.

Pin it

Bygglek

Afbeeldingen: © Ikea

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *