Stadsjongen Niilas (12) wordt tegen zijn wil in naar zijn moeder in Lapland gestuurd. De enige waar hij succesvol contact met kan leggen is zijn nieuwe zus Sunnà (11). Zij neemt hem mee op een avontuur in de magische bossen waar verlegen Niilas verandert in een wilde “cloudboy”. Cloudboy is een kinder- en familiefilm geschreven en geregisseerd door Meikeminne Clinckspoor. Bijzonder aan deze film is dat hij het verhaal vertelt over kinderen van vlees en bloed, hun belevenissen, hun gevoelens en hun leefwereld. En dat is het opzet van productiehuis Bulletproof Cupid. Cloudboy is een internationale coproductie met Nederland, Zweden en Noorwegen. De internationale première zal plaatsvinden op TIFF Kids van het Toronto International Film Festival op 16 april. Een week eerder (5 april) wordt de film al vertoond in de Vlaamse zalen.

Cloudboy

De 12-jarige stadsjongen Niilas woont bij zijn papa. Zijn Zweedse mama Katarina kent hij nauwelijks. Niilas moet tegen zijn zin tijdens de zomervakantie naar zijn moeder in Lapland reizen. Daar in het hoge noorden leeft zijn moeder en haar nieuwe gezin tussen de rendierherders. Tijdens de vakantie is de rendiertrek volop aan de gang en natuurlijk moet ook Niilas een handje toesteken.

Ondanks de warme ontvangst door zijn moeder en haar nieuw gezin, reageert Niilas heel terughoudend. De enige die hem begrijpt, is zijn nieuwe halfzus Sunnà. Stilaan ontdekt hij, dankzij haar, zijn roots. Die blijken sterker dan hij ooit had kunnen vermoeden. Tegen alle verwachtingen in beleeft Niilas dan ook de meest avontuurlijke zomer van zijn leven.

Cast

Daan Roofthooft (Niilas)
Sara Sommerfeld (Katarina)
Mikkel Gaup (Reaidnu)
Geert Van Rampelberg (Gerard)
Ayla Gáren Audhild Nutti (Sunnà)
Joakim Trägårdh (Pontus)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *