Het is een traditie geworden, de eindejaarsfilm van Disney. Dit jaar kozen ze met Coco voor een film met een zwaarder thema nl. de dood. Gewoonte getrouw wordt de hoofdfilm ook steeds vooraf gegaan door een kortfilm van enkele minuten. Dit jaar kozen voor het langere Olaf’s Frozen Avontuur als opwarmer voor Frozen 2 die komend jaar in de zalen wordt verwacht. Wij trokken dan ook afgelopen zondag richting Kinepolis Antwerpen om Coco te gaan bekijken.

Olaf’s Frozen Advontuur

Het is de allereerste kerstvakantie sinds de poorten van Arendelle weer geopend zijn. Anna en Elsa organiseren een groot feest voor alle inwoners van Arendelle. Het feest is helaas voor korte duur; plots vertrekken alle genodigden huiswaarts om Kerstmis door te brengen bij hun familie. De zussen zien hoe alle families Kerst vieren op hun unieke manier en dat elke familie een eigen traditie heeft…behalve zij. Dus, besluit Olaf op avontuur te gaan en het hele koninkrijk af te speuren. Hij gaat op zoek naar de allerleukste tradities, zodat hij met zijn vrienden een onvergetelijke Kerst beleeft.

Coco

het verhaal

Ondanks de generatie-oude ban op muziek in zijn familie op muziek, droomt Miguel ervan om een even ​​talentvolle muzikant te worden als zijn idool Ernesto de la Cruz. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, bevindt hij zich in het prachtige en kleurrijke land van de doden na enkele mysterieuze gebeurtenissen. Onderweg ontmoet hij de charmante bedrieger Hector en samen gaan ze op een bijzondere reis om het echte verhaal achter Miguel’s familiegeschiedenis te achterhalen.

Vrolijkheid en dood – een bijzondere combinatie

Disney gaat in Coco een zwaar thema zoals de dood en een mogelijk leven daarna niet uit de weg. Dat klinkt best pittig maar de mensen van Disney Pixar hebben gelukkig voor meer dan genoeg vrolijkheid gezorgd. Naast de vrolijke kleuren is ook de muziek in de film aanstekelijk. Daarnaast zijn de karakters grappig genoeg om het zware thema luchtig te maken. Al zitten er ook wel momenten in de film waar je het toch zwaar kan hebben als je een dierbare mist. Maar laat dat nu juist de sterkte zijn van de film.

De stemmen in de Vlaamse film

De hoofdrollen in de film zijn Hector en Miguel. De stem voor Hector wordt vertolkt door Gene Thomas. Abobaker Rahman neemt de Vlaamse stem van Miguel voor zijn rekening. Abubaker nam dit jaar deel aan The Voice Kids 2017.

Andere bekende stemmen zijn deze van Wim van den Driessche als Ernesto de la Cruz, mama Imelda wordt vertolkt door Goele De Raedt en de stem van liefdevolle doch strenge grootmoeder Abuelita is deze van An Nelissen. Ook van de partij zijn o.a. Sven De Ridder, Nordin De Moor, Ivan Pecnik, Wim Peeters, Peter van Gucht, Joost Claes, Hilde Norga, Wanda Joosten, Maja Van Honsté, Lucas Dietens, Charlotte Campion, Cathy Petit, Liesbeth De Wolf, Ludo Hellinx, Ann Van den Broeck, Marc Peeters, Michiel De Meyer, Nora Gharib, Katarina Pohlodkova, Deborah De Ridder, Ianthe Tavernier, Kobe Van Herwegen, Hymke de Vries en Lux Parser.

Coco is vanaf begin april ook te verkrijgen op DVD, Blu-ray & 3D Blu-ray. Je kan deze vinden bij o.a. Bol.com, Proxis (DVD, Bluray & 3D Blu-ray) en Bookspot. Maar ook in sommige supermarkten en boekenhandels.

Opmerking: Wij vonden de film meer dan de moeite, al is het thema best wel zwaar voor jonge kinderen. Persoonlijk raden wij hem dan ook aan vanaf 6 à 7 jaar.

Q: Zijn jullie al naar Coco gaan kijken? Of staat hij nog op de planning? En wat is jullie mening over de film?


Afbeeldingen: Disney

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Coco
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

2 Reacties

  1. Naar de bioscoop in de kerstvakantie

    26 december 2017 op 16:16

    […] Wij zagen hem reeds en vonden het een vijf sterren film. […]

    Beantwoorden

  2. […] al eens warm gehouden met “Olaf’s Frozen Adventure“, die een tijdje voor Coco te zien was. Maar toch was het met een beetje stress afwachten wanneer het tweede avontuur van Anna […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *