Al geruime tijd hoorden we mensen in onze omgeving en online stoefen over de producten van Corine de Farme. Tijd dus om zelf eens op onderzoek te gaan en deze producten uit te testen. Met o.a. de zesjarige dochter als proefpersoon en het warme weer als ideale hulp kon de test van enkele producten van dit Franse beautymerk beginnen. Wij kochten bij Colruyt het Micellair reinigend water met kalmerende calendula en de Extrazachte Douchegel.

Corine De Farme

Corine de Farme werd opgericht in 1969 door Paul Duprez. Het merk begon met een lijn natuurlijke verzorgingsproducten en toiletartikelen voor de broze babyhuid. Zo ontwikkelde het een unieke expertise. Nu, drie generaties later, biedt Corine de Farme verzorgings- en schoonheidsproducten verrijkt met 100% natuurlijke extracten aan voor het hele gezin. Alle producten zijn hypoallergeen, worden vervaardigd zonder parabenen en zijn getest onder dermatologisch toezicht. Bovendien worden alle producten ontwikkeld en vervaardigd in Frankrijk, alsook de verpakking. Zo draagt het merk ook bij aan het milieu.

Babylijn

Bij Corine de Farme hebben ze nog steeds een heel leuke babylijn. Ze bieden een erg uitgebreid assortiment van verschillende verzorgingsproducten aan voor verschillende huidtypes. Zo heb je producten voor gevoelige huid, maar evengoed voor de droge gevoelige babyhuid. Zo kunnen jullie je babytjes verzorgen met de producten die het best passen bij hun huidje. Wat toch heel belangrijk is.

Kinderlijn

Naast de babylijn, vind je ook een uitgebreid gamma van kinderproducten. Gaande van douchegel, shampoo tot zelfs lekker geurende Eau de Toilette. De producten zitten in een kleurrijke verpakking met hun favoriete Disneyfiguurtjes. Zo heb je niet alleen ‘prinsessenshampoo’ maar ook ‘Spiderman douchegel’. Voor elk wat wils dus.

Ouders

Naast de producten voor baby’s en kinderen, denkt Corine de Farme ook aan de ouders. Zo is er een heel gamma aan verzorgende producten voor de mama’s. Denk maar aan reiningsproducten om te ontschminken of hydraterende crèmes. Maar ook badzout en douchegels behoren tot het assortiment producten voor mama’s en papa’s. Naast verzorgende producten biedt het Franse beautymerk ook lekkere geurtjes aan voor zowel kinderen, mannen en vrouwen.

En dat is nog niet alles. Met deze zomerse temperaturen is je op regelmatige basis insmeren om je huid te beschermen tegen de zon noodzakelijk. Ook daarvoor heeft Corine de Farme een uitgebreid aantal producten in haar gamma. Met beschermingsfactor 30 en 50 zijn ze uitermate geschikt om je te beschermen tegen de gevaarlijke UV-stralen (op voorwaarde dat je regelmatig smeert natuurlijk). Bovendien zijn er ook een aantal after-sun producten beschikbaar, die na een dagje in de zon, jullie huid voldoende hydrateert.

Ons oordeel

Wij hebben tot hier toe slechts twee producten getest van Corine de Farme. Toch kunnen we al stellen dat beide producten ideaal zijn voor de fragile kinderhuid. Het Micellair reinigend water met kalmerende calendula gebruiken we vooral om bij de dochter tussendoor wat zweet en vuil te verwijderen. Zeker met deze warme dagen is dergelijk producten ideaal. Je hoeft niet altijd water en zeep te gebruiken, en met het micellair water hoef je zelfs helemaal niet af te spoelen. Vuil en zweet verwijderen met een zacht doekje of watten, en ze is weer helemaal klaar om verder te spelen. Bovendien ruikt het product ook nog eens enorm fijn.

Daarnaast werd de Zachte Douchegel getest tijdens verschillende verfrissende douchemomenten en langere momenten in bad. Ook dit product heeft een frisse geur. Bovendien is het enorm zacht voor de huid, waardoor na het douche/bad deze ook niet ruw aanvoelt. De douchegel hydrateert dus enorm goed, wat toch wel nodig is, zeker bij kinderen.

Na de test van de afgelopen weken, kunnen wij toch wel stellen, dat al die lofbetuigingen over de producten van Corine de Farme, terecht zijn. Ook wij hebben nu aan de lijve ondervonden, dat zowel de zachte douchegel als het micellair water zacht zijn voor de kinderhuid (en ook voor de onze). Bovendien is de geur heel fris, wat bij sommige andere producten voor baby’s en kinderen, niet altijd het geval is. Wij zullen de komende jaren dan ook met plezier verder deze producten gebruiken, en moest er gezinsuitbreiding komen, zal de babylijn zeker in huis worden gehaald.

De producten van Corine de Farme zijn o.a. verkrijgbaar bij Carrefour, Di, Kruidvat en Colruyt.

Q: Welke producten gebruiken jullie voor de verzorging van jullie baby’s/kindjes?


Uitgelichte afbeelding: Corine De Farme

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Corine de Farme producten
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *