Cyberboy is het eerst boek dat we lazen van Tanja de Jonge. Tanja de Jonge is een Nederlandse schrijfster met een tiental kinder- en jeugdboeken op haar palmares. Tijd om haar boeken eens te ontdekken te beginnen met Cyberboy en dit naar aanleiding van een leuke blogtour.

Cyberboy

Uit de dood teruggekeerd?

Kevin heeft twee jaar geleden afscheid genomen van zijn beste vriend Bjorn, die bij een auto-ongeluk om het leven is gekomen. Inmiddels heeft hij zijn leven weer een beetje opgepakt. Daarom is de schok enorm als hij ineens oog in oog staat met zijn beste vriend.

Springlevend.

Dezelfde ogen.

Dezelfde stem.

Bjorn is terug! Kevin kan het niet geloven. Er is nog nooit iemand teruggekeerd uit de dood. Waarom uitgerekend Bjorn?

Recensie

Cyberboy is een boek dat het midden houdt tussen Fantasy en Science Fiction. Een stijl die perfect is voor jonge tieners, zeker op de manier waarin Tanja de Jonge het boek heeft geschreven. Geschreven in perfect begrijpbare taal voor jonge tieners.

Uiteengerukt door het noodlot groeien jeugdvrienden Kevin en Bjorn ver weg van elkaar op. Bjorn is namelijk door een zwaar ongeval in comateuze toestand beland. Toch blijft Kevin hoop koesteren dat zijn vriend er door komt. Toch is Bjorn er plots niet meer. Zijn ouders hebben hem meegenomen naar Japan waar hij een alternatief herstel proces zou kunnen volgen. Zou zijn jeugd vriend nog terug komen?

Jaren hoort Kevin niets van zijn vriend tot plots Bjorn terug keert in Kevins leven. Hij is natuurlijk ontzettend blij maar er vallen hem steeds meer vreemde dingen op aan Bjorn. Zijn vriend lijkt in de verste verte niet meer op de vriend hij vroeger kende! Kevin moet erachter komen wat er met Bjorn in Japan is gebeurd. En waarom is zijn vriend niet meer wie hij jaren geleden was? Het verhaal van Cyberboy kon mij alvast van begin tot eind boeien. Een perfect boek om voor jullie jonge tieners onder de kerstboom te leggen.

Auteur: Tanja de Jonge
Uitgeverij: Holland BV
Pagina’s: 192
Leeftijd: 10+
ISBN: 9789025113544

Cyberboy is te koop in de beter boekhandel en online bij o.a. Bol.com.


Wij ontvingen voor deze blogtour een recensie-exemplaar van Cyberboy.

The Book Girl, BoekielezenOog op de Toekomst, Bibliofem.nl en Boeklovers gingen mij voor in deze blogtour.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Tanja de Jonge - Cyberboy
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *