Kinderen zijn enorm nieuwsgierig. Ze willen weten hoe alles werkt, wat er gebeurt als je bv iets op eet, hoe dingen werken, … En wat is er dan leuker om samen met je kindjes dit te kunnen ontdekken aan de hand van een leuk boekje?

Dag drol!

“Volg de reis van een hap appel en een slok appelsap door je lichaam.
Hoe maakt je lichaam daar poep van?
Waarom is dat eigenlijk bruin?
En waarheen verdwijnt alles als je de wc doortrekt?

Dag drol geeft antwoord op al deze vragen en nog veel meer. Lekker vies.

Recensie

Dit is een informatief boek voor kindjes vanaf 4 jaar. In het boek wordt er verteld over hoe het voedsel poep en plas wordt en wat ermee gebeurt als je het wc doortrekt. Wist je dat het eten van de maag naar de darmen gaat? Ja, natuurlijk. Maar wist je ook dat er vanuit de darm deeltjes naar het bloed en de nieren gaan?

In de tekst wordt alles uitgelegd zoals het verloopt, maar echt op het niveau van het kind. De afbeeldingen die erbij getekend zijn verduidelijken dit proces aan de hand van vergelijkende zaken. De werking van de nieren wordt bijvoorbeeld vergeleken met een vergiet waar je zand door kan gieten. De illustraties, daar is echt wel over nagedacht. Ze liggen aan de ene kant dicht bij de werkelijkheid, maar het wordt ineens ook verduidelijkt met iets waarmee het kind vertrouwd is.

Persoonlijk vind ik het boek een aanrader, als jouw kindje verzot is op informatie. Als de vraag “Mama, Papa, hoe werkt dit of dat?” regelmatig voorkomt, dan zou ik jouw toch aanraden om dit boek eens in huis te halen.

ISBN: 978 90 2577 414 1| Auteur: Floor Bal| Illustraties: Emanuel Wiemans | Uitgeverij: Gottmer| Pagina’s: 40| Leeftijd: vanaf 4 jaar | Te koop bij bv. Bol.com


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *