Het is voor iedereen een moeilijke tijd. We kunnen niet naar onze (groot)ouders, kindjes kunnen niet spelen met hun vriendjes, … Maar wat als plots opa (of oma) er niet meer is? Je kan geen afscheid meer nemen. En toch zitten kindjes met veel vragen en verdriet. Gelukkig zijn er verschillende boekjes voor jonge kindjes om met verdriet om te gaan.

Dag opa Henk

Opa Henk is ziek, heel erg ziek.
Zijn kleindochters Ella en Cato willen met hem spelen.
Net als altijd.
Maar dat kan niet meer. Nooit meer.

Recensie

Voor kindjes (maar ook voor ons als ouder) is het nooit fijn om je opa (of oma) te moeten missen. Tijdens deze periode moeten jammer genoeg heel veel kindjes afscheid nemen van hun grootvader of -moeder. Meestal zelfs zonder dat ze erbij kunnen zijn. Op zo’n moment is het fijn om de leuke momenten terug op te halen. Het spelen, de leuke verhaaltjes, de plezante uitstapjes, …

Aan de hand van “Dat opa Henk” kan je als ouders met een mooi prentenboek deze momenten laten vertellen door jullie kindjes. Je kan ze ook voorbereiden op de begrafenis. Monica Maas zorgt in elk geval met dit boekje dat je als ouders een hou vast hebt om samen met je kindjes te praten over het afscheid nemen van opa (of oma). Een aanrader als je het ons vraagt. Zeker in deze moeilijke tijden!

Auteur: Monica Maas
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Pagina’s: 24
Leeftijd: 3 jaar
ISBN: 978 90 5116 778 8

Dit leuke boekje is o.a. te koop bij de betere boekhandel en online bij:
Bol.com – Standaard Boekhandel – Bookspot – Proxis


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *