Eén keer per maand zal er ook een overzichtspost verschijnen van kinder- en jeugdboeken, alsook Young Adult exemplaren die zeker ook de moeite waard zijn om te lezen.

Catherine Barter – Onruststokers

Alena heeft haar moeder nooit gekend. Ze woont bij haar halfbroer Danny en zijn vriend Nick, die een onafhankelijke politieke koffiebar runt – de plek op de wereld waar Alena het liefste is. Als Alena erachter probeert te komen wie haar moeder eigenlijk was, probeert haar broer haar onderzoek op alle manieren te dwarsbomen. Haar veilige leven begint steeds heviger op zijn grondvesten te schudden wanneer een aanslagpleger bommen legt in supermarkten in haar buurt, de boekwinkel wordt aangevallen en ze meer over haar moeder te weten komt. Heeft Danny gelijk als hij haar tegen de werkelijkheid wil beschermen?

Uitgeverij: Lemniscaat, ISBN: 9789047709350, Pagina’s: 351, Leeftijd: 14

Katrien Vandewoude / Xavier Truant – Kat en Mus gaan naar zee

Kat en Mus zijn hun plek kwijt. Waar moeten ze heen? ‘Ik wil niet weg uit mijn tuin,’ zegt Kat zacht. ‘Ik ook niet,’ zegt Mus. ‘Maar ik wil wel weer een huis, een huis voor ons twee.’ En dus gaan ze op zoek naar een huis voor twee.

Uitgeverij: De Eenhoorn, ISBN: 9789462912366, Pagina’s: 91, Leeftijd: 7 jaar

Petr Horácek – Kleine Muis en de rode knikker

Wat hangt daar voor iets moois, roods, glanzends in de boom?
Kleine Muis denkt dat het een knikker is, maar Mol weet het zeker dat het een ballon is, en Konijn zegt dat het een bal is.

Geen van drieën kan erbij
Hoe moeten ze er nu achter komen wat daar hangt?

Uitgeverij: Lemniscaat, ISBN: 9789047709558, Pagina’s: 32, Leeftijd: 2 jaar

Gemma Merino – Het schaap dat een ei uitbroedde

Lola heeft de mooiste wol van de hele wereld. Na een knipbeurt in de lente krijgt ze niet haar prachtige vacht terug, maar een wilde wolwirwar.

Gelukkig komt Lola er al snel achter dat een wolwirwar ook voordelen heeft en dat je op de vreemdste plekken vrienden kunt ontdekken!

Uitgeverij: Lemniscaat, ISBN: 9789047709114, Pagina’s: 32: Leeftijd: 3 jaar

Marjet Huiberts / Merel Eyckerman – Mijn zusje heeft het kleinste huis

Opa Jan en Oma Jet wonen in een torenflat, tante Syl en nichtje Jip onder in een houten schip, ome Lodewijk-Matthijs in een mooi groot paleis.

Mijn zusje is zo klein als een muis en woont nog in een piepklein huis. Waar? In mama’s buik!

Uitgeverij: Gottmer, ISBN: 9789025767457, Pagina’s: 32, Leeftijd: 3 jaar

Stephan Lomp – Bouw zoekboek

Zet je veiligheidshelm op en trek je laarzen aan … In Veldburg wordt er gebouwd! Een oud huis wordt afgebroken en de fundering voor een nieuwe woning wordt gegoten. De graafmachine, de pletwals en de bulldozer rukken aan. De betonmixer en de enorme mobiele kraan zijn er al. Er moeten leidingen worden aangelegd, muren gemetseld en daken getimmerd. De werken duren vier seizoenen, en dan heeft iedereen een nieuwe thuis.

Uitgeverij: De Eenhoorn, ISBN: 9789462912410, Pagina’s: 12, Leeftijd: 4 jaar

Henri Cap / Raphaël Martin / Renaud Vigourt – Van wie is dat skelet?

Welkom in de wondere wereld van het skelet!

Het skelet is een mysterieus onderdeel van het lichaam. Hoe is het opgebouwd? Waar dient het precies voor? Hoe zie je in één oogopslag het verschil tussen een menselijk skelet en dat van een gorilla?

Dit spectaculaire boek leert je hoe je verschillende botten kunt herkennen, hoe skeletten in elkaar zitten en hoe ze zich in de loop van de tijd hebben ontwikkeld.

Uitgeverij: Gottmer, ISBN: 9789025767433, Pagina’s: 40, Leeftijd: 7 jaar


Uitgelichte afbeelding: Kimberly Farmer op Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *