Ridder Florian de Bange is geen held! Hij is namelijk heel snel bang. Hij moet draken verslaan, jonkvrouwen redden en toernooien aangaan en doet dat op zijn eigen manier. Om de opdrachten tot een goed einde te brengen sluit hij vriendschap met de vijand. Zo wordt een draak zijn huisdier en ontsnapt de jonkvrouw ontsnapt zelf uit haar toren. Maar tegen alle verwachtingen in brengt Florian, de bange ridder, toch alle avonturen tot een goed einde. En is hij dus eigenlijk wel een held!

Alle verhalen van Ridder Florian

Ridder Florian de Bange heeft een kort bericht ontvangen van zijn koning, Karel I. Hij moet komen, nu meteen!

Ridder Florian is niet bepaald een held. Toch lukt het hem een draak te vangen, een jonkvrouw te bevrijden en een stoere ridder te verslaan.
Geholpen door zijn paardje Sjonnie ontdekt hij dat de wereld niet zo eng is als hij dacht. Hij tapt zelfs moppen met een boze keizerin en vrolijkt een treurige trol op!

“Alle verhalen van Ridder Florian” is een heerlijke dikke voorleesbundel van twintig verhalen. Naast de achttien reeds verschenen avonturen bevat dit verzamelwerk ook twee gloednieuwe verhalen. De verhalen zijn volledig in rijmvorm geschreven en rijkelijk geïllustreerd met kleurrijke prenten. Het kleurgebruik geeft soms mooi de sfeer weer en kan de fantasie bij kinderen net dat beetje extra doen werken. Door het gebruik van rijm in de verhaaltjes zijn ze makkelijk begrijpbaar voor jonge kindjes. De verhaaltjes van Ridder Florian zijn dan ook perfect om voor te lezen.

Auteur: Marjet Huiberts
Illustraties: Philip Hopman
Uitgeverij: Gottmer
Pagina’s: 180
Leeftijd: vanaf 7 jaar
ISBN: 978 90 257 6887 4

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Alle verhalen van Ridder Florian
Beoordeling:
41star1star1star1stargray

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *