De populaire scripted reality-televisiereeks De Buurtpolitie, krijgt een stripversie. De Vlaamse stripmaker Nix geeft alle populaire figuren uit de TV-serie een papieren versie in deze humoristische stripreeks voor een breed publiek.

De Buurtpolitie: De Roze Olifant

Alle hens aan dek voor de Buurtpolitie! Het populairste korps van Vlaanderen wordt met een hele reeks mysterieuze gevallen geconfronteerd. Het hele dorp staat in rep en roer, niemand lijkt te weten wat er aan de hand is. Een zak zand is zomaar uit de lucht komen vallen. Een hele hoop wasgoed dat te drogen hing, blijkt spoorloos verdwenen. En hoe zit dat met die roze olifant die de pastoor beweert gezien te hebben? Heeft hij te diep in zijn kelk gekeken? De agenten van de Buurtpolitie trekken op onderzoek uit. Aan de commissaris om dat allemaal in goede banen te leiden. Als dat maar goed komt!

De Buurtpolitie in stripvorm is een leuke aanvulling bij de TV-reeks. Deze stripreeks is leuk getekend en de personages van in de reeks zijn zeer duidelijk herkenbaar. Bovendien is dit eerste verhaal vrij goed uitgewerkt. Het bevat meer dan genoeg humor en laat de jongere lezertjes op een fijne manier kennismaken met de politie. Deze nieuwe stripreeks, gebaseerd op een TV-serie, is geschikt voor jong en oud.

Auteur: Nix
Uitgeverij: Standaard Uitgeverij
Pagina’s: 32
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789002262258

De Buurtpolitie: De Roze Olifant is te koop in de betere boekhandel, in sommige supermarkten maar ook online bij bv Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *