Hopelijk krijgen we dit jaar een mooie zomer waarbij de kinderen veel kunnen buiten spelen. Maar op hete of regenachtige dagen kan je misschien toch eens tijd maken om met je kinderen naar de cinema te gaan. Eén van de leuke kinderfilms die vanaf vandaag in de cinema spelen is “Hoe tem je een draak 2”. Het tweede deel van de “Hoe tem je een draak” triologie.

Vijf jaar nadat de draken en Vikingen verenigd zijn, houden Astrid, Snotvlerk en de rest van de bende zich voornamelijk bezig met drakenracen, de populairste sport op het eiland. Hikkie en Tandloos gaan liever op zoek naar onbekende gebieden en nieuwe werelden. Tijdens een van die avonturen ontdekt het onafscheidelijke duo een geheimzinnige ijsgrot, waar honderden wilde draken leven, en een mysterieuze drakenrijder.

Hikkie en Tandloos raken verzeild in een strijd om de vrede en moeten zich sterk maken voor hun idealen. Alleen samen zijn ze sterk genoeg om de toekomst voor mens en draak veilig te stellen.

“Hoe tem je een draak 2” is gemaakt door de makers van o.a. Shrek en Madagascar en gebasseerd op de boeken van Cressida Cowell. De film is vanaf vandaag, 2 juli, is de meeste bioscopen in België en Nederland te bekijken in zowel 2D als 3D.

Deel 1 van de “Hoe tem je een draak” trilogie is ook nog steeds verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray bij o.a. Bol.com.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *