Op de redactie zijn we fan van prachtig geïllustreerde prentenboeken. We zijn dan ook altijd blij dat we dergelijke exemplaren mogen ontvangen. Deze keer ontvingen we het nieuwste prentenboek van Benji Davies, bekend van o.a. De Kleine Walvis. Weer een prachtig en vooral sfeervol prentenboek, waarin deze keer een bijzonder wezen de hoofdrol speelt.

De Grotteling

De Grotteling sluipt door de gang.
Je ziet hem niet, het duurt niet lang.

Wat is de geheimzinnige Grotteling? Wat voor wezen sluipt in het midden van de nacht door de straten en jaagt iedereen de stuipen op het lijf?

Wie is HIJ eigenlijk? Alles begint bij het beeld van een orgelspeler en het deuntje “De Grotteling sluipt door de gang. Je ziet hem niet, het duurt niet lang.”. Dit deuntje krijgt Ruby niet meer uit haar hoofd. Maar dan verdwijnen er plots allerlei zaken zoals bv. een gereedschapskist en een oud boek. Aan de kindjes om te ontdekken wie nu die geheimzinnige Grotteling is.

De prentenboeken van Benji Davies zijn enorm sfeervol. Ook dit prentenboek is weer enorm prachtig. De donkere, maar toch zachte, illustraties zijn enorm gedetailleerd. Bovendien zit er voldoende humor in verwerkt. Daarnaast worden de prachtige sfeervolle illustraties ondersteunt door korte tekstjes in ruim vorm. Hierdoor wordt het voor jonge kinderen zeker begrijpbaar bij het voorlezen.

Auteur: Benji Davies
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Pagina’s: 32
Leeftijd: vanaf 5 jaar
ISBN: 978 90 245 8037 8

Dit prachtige prentenboek is online te koop bij o.a. Bol.com, Bookspot & Proxis. Maar ook in de betere boekhandel.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Benji Davies - De Grotteling
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *