Dankzij Storm Publishers mocht ik de afgelopen maand mij verdiepen in het boek “De jongen uit het woud” van Jen Minkman. Een prachtig boek voor tieners dat het magische liefdesverhaal vertelt van Julia. Jen Minkman maakte met “De jongen uit het woud” een prachtig modern sprookje. Een sprookje dat ook doorspekt wordt met muziek. Muziek is toch wel iets waar veel kinderen en jongeren mee bezig zijn. In de peutertijd zingen we allemaal wel mee met bekende kinderliedjes en naarmate de kinderen ouder worden beginnen ze fan te worden van bepaalde zangers/zangeressen of groepen. Muziek kan ook een uitlaatklep zijn voor jonge tieners. Het is dan ook niet vreemd dat het “De jongen uit het woud” doorspekt is met verwijzingen naar muziek.

Wij wouden dan ook graag weten van de auteur, Jen Minkman, waarom muziek een redelijk belangrijke rol speelt in het verhaal.

Eerst en vooral proficiat met dit prachtige boek. Het was zeer aangenaam om te lezen. Naast de verhaallijnen viel het me op dat er ook veel verwezen wordt naar muziek. Wat betekent muziek voor u?

Muziek speelt een hele grote rol in mijn leven. Ik speel piano, gitaar en een beetje viool, en ik luister bijna altijd naar muziek terwijl ik schrijf. Voor dit boek heb ik zelfs twee pianostukken geschreven (de liedjes die Julia in het boek speelt), die zijn te beluisteren op internet. Ik denk dat daarom ook mijn hoofdpersonen veel van muziek houden!

Song for Michael“, “Engel“en “Abschied

Luistert u naar muziek als u aan het schrijven bent? En zo ja welke?

Dat hangt ervan af met wat voor soort boek ik bezig ben. Toen ik De Jongen Uit Het Woud schreef, luisterde ik net als Julia veel naar Enya en Loreena McKennitt, maar toen ik bezig was met Schaduw van de Tijd (dat zich afspeelt op het Navajo-reservaat in Amerika) luisterde ik juist veel indianenmuziek. Voor elk boek moet ik in een bepaalde stemming komen, daarom kies ik steeds iets anders.

Toen je net zo oud was als Julia, naar welke muziek luisterde je toen?

Naar van alles! Ik was groot fan van de Beatles en David Bowie, maar ook van andere bands uit die tijd (de Moody Blues, the Doors) en ik hield ook erg van Tori Amos, Sting, Clannad en Alan Parsons Project. Ik heb veel van de muziek van mijn ouders ‘gestolen’!

 De jongen uit het woud

Julia is al jaren verliefd op Michael, de knapste jongen van de school. Wanneer hij haar eindelijk ziet staan, zet hij haar na een paar afspraakjes op kille wijze aan de kant. Julias zomervakantie begint met een gebroken hart. Een paar dagen later krijgt Michael een motorongeluk en is hij door de klap compleet veranderd. Vanaf dat moment staat haar leven op zijn kop. Michael wil haar terug. Maar waarom is hij zo anders? En kan ze hem nu wél vertrouwen?

“De jongen uit het woud” is zowel als paperback als e-book verschenen en o.a. te koop bij Bol.com, en de beter boekhandel bij jouw in de buurt.

Auteur: Jen Minkman
Uitgeverij: Storm Publishers
Pagina’s: 256
Leeftijd: Vanaf 14 jaar
ISBN: 9789492098009
Recensies: Craving Pages, Nerdy Geeky Fanboy

blogtour-de-jongen-uit-het-woud

“De jongen uit het woud” blogtour week 4 & week 6 (Pluizenbol & Femke leest)

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Jen Minkman - De jongen uit het woud
Beoordeling:
41star1star1star1stargray

3 Reacties

  1. […] Het leven van een boekenworm, Craving Pages, watleesik.wordpress.com, Killing My Darlings, Ouderblog, femkel33st, pluizenbol.nl, Adorable Books, […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *