De Kleine Prins … Vele ouders kennen wel het boek van Antoine de Saint-Exupéry en/of hebben afgelopen jaar de film in de cinema gezien. De Kleine Prins is een prachtig modern sprookje dat geschikt is voor jong en oud. Niet alleen kinderen zouden het boek ooit gelezen moeten hebben, ook wij als ouders zouden het nog eens moeten lezen. Het is en blijft een prachtig verhaal. De bioscoopfilm die afgelopen jaar in de zalen speelden is nu ook verschenen op DVD, Blu-ray en beschikbaar via VOD bij o.a. Proximus

De Kleine Prins

De moeder van een negenjarig meisje heeft een heel ‘levensplan’ voor haar dochtertje uitgetekend. Het leven van dit meisje staat dan ook volledig in het teken van school en volwassen worden. De hele zomer zit ze te blokken achter haar bureau. Maar dan zoekt een oude buurman, een piloot, contact met haar. De piloot vertelt het meisje over een magische ontmoeting, lang geleden, met een kleine, wijze prins die een wereld van kansen, avonturen en liefde voor hem opende. Door de vriendschap met de oude piloot gaat ook voor het meisje een nieuwe wereld open en ontdekt ze dat je alleen met je hart kunt zien wat echt belangrijk is.

50 miljoen euro

Deze tekenfilm werd geproduceerd door Dimitri Rassam. Voor hem was een tekenfilm het ideale medium om de verhalen van de Saint Exupéry op het grote publiek los te laten. Reeds in de jaren zeventig wou Orson Welles van De Kleine prins een film maken met een combinatie van tekenfilm en echte scènes. Welles nam contact op met Walt Disney, maar daar zagen ze jammer genoeg het idee niet zitten. Zo’n zeventig jaar later lukte het Mark Osborne wel om van het boek een tekenfilm te maken. En hij slaagde perfect in zijn opzet. Met een budget van meer dan 50 miljoen euro maakte hij dit meesterwerkje.

Voor de soundtrack van deze tekenfilm werd beroep gedaan op de bekende filmcomponist Hans Zimmer. Zimmer is een heel grote naam in de filmmuziekwereld. Hij maakte eerder al muziek voor onder meer ‘Gladiator’, ‘The Lion King’ en ‘Rain Man’. Naast de prachtige stijl van tekeningen is de filmmuziek die Zimmer schreef voor De Kleine Prins, de kers op de taart van deze knappe animatiefilm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *