De herfst is weer in het land en het weer wordt slechter. Kinderen kunnen dus niet meer altijd buitenspelen. Als ouder(s) zoek je dan dingen om je kinderen bezig te houden bv (voor)lezen. Een leuk (voorlees)boek is dan misschien wel “De Krijtjes Staken” van Drew Daywalt met illustraties van Oliver Jeffers. Waarin de krijtjes van Teun staken. Het boek is voorzien van leuke kleurrijke tekeningen en de brieven aan Teun zijn voorzien van de kleur van het stakende krijtje. De brieven bevatten heel wat humor. En dankzij de kleuren van de krijtjes leren de jongere kindjes ook nog heel wat bij over de verschillende kleuren. Het boek is in eerste instantie bedoeld om (voor) te lezen maar wakkert de fantasie van kinderen ook aan waardoor ze zelf zin krijgen om aan het tekenen te gaan, waardoor een regenachtige dag dan plots ook weer gevuld is met verschillende activiteiten.

Teun heeft een probleem. Hij wil een tekening maken, maar als hij zijn kleurdoos opendoet vindt hij daarin alleen een stapel brieven.

De brieven komen van zijn kleurkrijtjes, die staken. Zwart wil voor meer dan alleen de lijntjes worden gebruikt en Beige wil niet meer in de schaduw staan van Bruin. Blauw heeft behoefte aan rust na alle rivieren, oceanen en luchten waaraan hij heeft meegewerkt. Ook Rood klaagt dat hij te veel moet doen, terwijl Roze juist graag eens wat vaker ingezet zou willen worden. Kan Teun zijn krijtjes kalmeren en een oplossing bedenken waar iedereen blij mee is?

“De Krijtjes Staken” is uitgegeven bij Uitgeverij De Fontijn en o.a. te koop bij Bol.com.

Auteurs: Drew Daywalt – Oliver Jeffers
Uitgeverij: De Fontijn
Pagina’s: 40
Leeftijd: Vanaf 5-6 jaar
EAN: 9789026136757

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *