Morgen is het Halloween, dus tijd om eens goed te kunnen griezelen. En hoe kan je dit beter doen dan met een leuk griezelboekje. Hierbij alvast een overzicht van enkele fijne griezelboekjes

Marianne Busser & Ron Schröder – De Griezeltjes

Mees en Moontje moeten naar het kindertehuis van juffrouw Pin. Maar daar hebben ze helemaal geen zin in, want ze hebben het juist zo fijn bij tante Tivoli. Gelukkig neemt het kindertehuis geen zieke kinderen op, dus zorgt tante Tivoli ervoor dat de kinderen de blauw-rode pukkeleritus krijgen … Maar juffrouw Pin geeft niet op. ‘Dan blijf ik wel logeren tot ze weer beter zijn,’ zegt ze. Mees en Moontje vinden dat maar niets en bedenken een plan. Ze gaan zich als echte griezeltjes gedragen. Zou het ze lukken om juffrouw Pin weg te krijgen?

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf (Uitgeverij Unieboek), ISBN: 9789000356416, Pagina’s: 64, Leeftijd: 5 jaar

Reine de Pelseneer / Richard Verschraagen – Vlad Vampier wil geen bloed

Vlad Vampier lijkt een heel gewone vampier. Hij is bleek, hij heeft vlijmscherpe hoektanden en zijn kleren zijn zwart als de donkere nacht. Maar Vlad is anders dan andere vampiers. HIJ WIL GEEN BLOED MEER ….

Uitgeverij: De Eenhoorn, ISBN: 9789462912731, Pagina’s: 43, Leeftijd: 4 jaar

Marianne Busser & Ron Schröder – Oma en Opa Oelewapper redden het spookhuis

Opa en oma Oelewapper gaan met Joep en Jetje naar de kermis. Na de zweefmolen willen ze in het spookhuis. Maar dan zien ze dat het spookhuis is gesloten! Karel, de baas van het spookhuis, zit er maar somber bij. Morgen komt de inspectrice zijn spookhuis controleren, maar Karel is bang dat het niet eng genoeg is. Opa en oma Oelewapper, Joep en Jetje besluiten hem te helpen. Zal het ze lukken om de inspectrice de stuipen op het lijf te jagen met opa als het toeter-de-toeter-spook, de spookkleren van oma, de glibberige kikkers van Jetje en de dikpootspinnen van Joep?

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf (Uitgeverij Unieboek), ISBN: 9789048838738, Pagina’s: 32, Leeftijd: 5 jaar

Woezel en Pip – Spookjes

Het is herfst in de Tovertuin.
Woezel en Pip geven een spookfeest en al hun vriendjes mogen komen.
Samen willen ze Tante Perenboom en de Wijze Varen eens flink laten schrikken.
Wat een spannend feest!

Spoken bestaan niet, of toch…?

“Boe!’

Uitgeverij: Leopold, ISBN: 9789025873134, Pagina’s: 24, Leeftijd: 3 jaar

Het grote griezelboek

Van Magere Lat van Astrid Lindgren en De kinderverslinder van Koos Meinderts, tot de bloedstollende horror van R.L. Stine… Deze griezelbundel bevat bestaande en nieuwe verhalen van bekende auteurs en illustratoren. Met verschillende griezelniveaus, van griezel-grappig tot supereng!

Uitgeverij: Ploegsma, ISBN: 9789021677514, Pagina’s: 240, Leeftijd: 10 jaar

Tosca Menten – Gruwelijk Grappige Griezelverhalen

Ken je dat verhaal van die vrouw die in de gehaktmolen viel? Of van die tante met een lintworm van drieëndertig meter in haar buik? Of het waargebeurde verhaal van die grafkist waar nog geluid uit kwam? De Lachende Zaag verzamelde negen gruwelijk grappige griezelverhalen, die je beter niet aan je neefje van vier kunt voorlezen, maar waar je per ongeluk toch van in de lach schiet. Aangevuld met afschuwelijke weetjes, ijselijke versjes en gekke geestigheden!

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff, ISBN: 9789024577682, Pagina’s: 168, Leeftijd: 10 jaar


Uitgelichte afbeelding: Beth Teutschmann on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *