Griezelen? Soms is het gewoon leuk om dit samen te doen met je kindjes. Zo kan je al eens een griezeltochtje houden, maar ook een leuk griezelboek is fijn om te lezen. En dan is ‘De Nachtmerriewinkel’ een heel fijne serie waar je niet enkel kan griezelen maar ook nog eens goed kan lachen.

De Nachtmerriewinkel en de verdwenen tanden

Wat is de slechtste vampier ter wereld?
Natuurlijk eentje zonder tanden.

De waanzinnige serie De Nachtmerriewinkel gaat verder met nog meer wonderlijke wendingen.

Dit is deel 2 uit de serie De Nachtmerriewinkel. Een geweldige reeks als kinderen klaar zijn met AVI-lezen!

Recensie

Dit is het tweede boekje uit de serie van de Nachtmerriewinkel. De eerste is ‘De nachtmerriewinkel en het akelige jeukpoeder’.

Het boekje start met de voorstelling van de personages. Per personage worden een paar kenmerken gegeven en er worden ook een paar tips gegeven voor de lezer. Het is leuk om op deze manier kennis te maken met de personages. Als onze jonge lezertjes het verhaal aan het lezen zijn, dan kunnen ze zich makkelijker inleven omdat ze reeds kennis gemaakt hebben met de personages.

Het boekje is opgedeeld in hoofdstukken. Ieder hoofdstuk heeft zo’n 3 tot 4 pagina’s met wat tekst op. De tekst is begeleid met sprekende afbeeldingen. Deze maken de tekst duidelijk of ze zijn interactief met de tekst.
De tekeningen zijn mooi, sprekend en geven de emoties waar van de personages. De tekst is niet te moeilijk en duidelijk om het verhaal goed te begrijpen.

Het is een aanrader voor kindjes die houden van wat griezeligheid.

ISBN: 978 90 511 6786 3 | Auteur: Magdalena Hai | Illustraties: Teemu Juhani | Uitgeverij: De Vier Windstreken | Pagina’s: 58 | Leeftijd: vanaf 7 jaar | Te koop bij bv. Standaard Boekhandel en Bol.com


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *