Op 17 maart is het weer nationale pyjamadag. Dit is een initiatief van Bednet. Het is ook een dag waarop we stilstaan bij de jongeren die te ziek zijn en niet naar school kunnen. Daarom volgen ze thuis les dankzij Bednet. Speciaal voor hen kruipen we allemaal één dag lang in onze pyjama! Heel wat Vlaamse scholen doen ook dit jaar weer mee. Zo steunen zij het initiatief en kunnen ze bovendien nog leuke prijzen winnen. Daarnaast kan iedereen ook nog de Bednetpoes kopen om Bednet te steunen.

Bednet zorgt ervoor dat kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen gaan van thuis uit de les in hun klas live kunnen volgen. Leerlingen die langdurig of regelmatig afwezig zijn door ziekte, operatie of ongeval, zijn zo mee met de les en blijven in contact met hun vriendjes op school.

Bednet

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, toch mee in de klas zitten van thuis uit. Zo zijn ze mee met de les en blijven ze hun vrienden zien. Bednet is er voor leerlingen die vaak of voor lange tijd afwezig zij door bv ziekte, operatie, ongeval of zwangerschap. Het initiatief is mogelijk voor zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs.

Bednet verbindt het zieke kind live via internet met zijn of haar eigen klas. Hij/zij kan de klas zien en zo mee de les volgen. Maar ook de andere leerlingen zien de Bednetter op het computerscherm achteraan in de klas. Via een camera die het kind van thuis kan besturen kan het kind de lessen volgen en/of met zijn klasgenoten praten.

Voordeel hiervan is dat de kinderen mee zijn met de les. Hierdoor gaan 9 op 10 van de Bednetters over naar het volgende jaar zonder te dubbelen. Wat toch wel mooie resultaten zijn. Tevens heeft het kind regelmatig contact met de vrienden van de klas. Zo vergeet de Bednetter even dat hij/zij ziek is en kan het terug ‘in de klas’, bij zijn vrienden zijn. Hij voelt zich niet meer alleen.

Bovendien is het gebruik van Bednet volledig gratis. Dit zowel voor de ouders als voor de school waar het Bednettertje de lessen volgt.

De nationale pyjamadag is een initiatief van Bednet en wordt o.a. gesteund door radiozender MNM en het Belgische merk Woody.

Q: Gaan jullie kinderen in pyjama naar school op 17 maart?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *