Een nieuw avontuur in deze plezante serie ‘De Smoezels‘. Deze monstertjes zien er niet alleen grappig uit. De avonturen die ze beleven zijn ook enorm plezant om te lezen.

De Smoezels en de reuzeninktvis

Slijmerig slijk en tenenkaas, de Smoezelkinderen willen eindelijk weer eens een avontuur beleven! En wat is er nou spannender dan een zoektocht naar een schat in de Chinese Duivelszee? Daarom is het een superstinkplan om met de tijdreismachine van professor Proos Sekko terug te gaan naar 1604. Maar er liggen wel gevaren op de loer: een reuzeninktvis die op zoek is naar een smakelijk hapje en echte piraten! Het is maar goed dat Smoezels zo sterk, slim en moedig zijn!

Recensie

Dit is een boekje die eigenlijk best wel lang kan gebruikt worden. Het is toegankelijk voor de kleuters vanaf 4 jaar als het aan hen voorgelezen wordt. Vanaf 7 jaar kunnen de kinderen het boekje zelf beginnen lezen. Leuk toch hé.

Het boekje begint met de voorstelling van de familie Smoezels, wat ze leuk vinden en wat ze stom vinden. Waar ze goed in zijn wordt ook afgebeeld. Dit wordt gedaan aan de hand van tekeningen en daarbij wordt vermeld wie of wat er afgebeeld wordt. Het is een leuk opzet om op deze manier het boek te beginnen.

Het hele boek is onderverdeeld in hoofdstukken. wordt begeleid door mooie tekeningen. Deze tekeningen maken duidelijk wat er verteld wordt in dat hoofdstukje. Het hoofdstukje is net lang genoeg voor een avondje voorlezen of voor een leesmomentje van onze kleine lezertjes. De Smoezels weten onze kleine vrienden wel bezig te houden.

ISBN: 978 90 511 6832 7 | Auteur: Erhard Dietl | Uitgeverij: De Vier Windstreken | Pagina’s: 103 | Leeftijd: vanaf 4 jaar | Te koop bij bv. Standaard Boekhandel en Bol.com


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *