Holly Smale zullen vele tienerdochters wel kennen van de Geek Girl reeks. Met deze nieuwe reeks over ‘De Valentines’ gaat Holly verder op haar fijne manier van schrijven. In het eerste deel “Licht, camera, liefde” maken we kennis met ‘De Valentines’, een bekende familie acteurs. Een familie waarin het jetsetleventje pas mag beginnen vanaf 16 jaar. Dit tot wanhoop van Hope.

Licht, camera, liefde

MAX, HOPE, FAITH en MERCY zijn de vierde generatie Valentines, een familie van beroemde acteurs. Hun roem is hun komen aanwaaien, net als hun geld en hun schoonheid.

Hope is de jongste van de vier. Ze wil niets liever dan eindelijk ook het jetsetleven van haar broer en zussen leiden. Maar dat mag pas als ze zestien is. Dus eerst heeft ze haar zinnen gezet op de LIEFDE.

Dat lijkt nog te lukken als ze in de metro zomaar haar droomjongen tegen het lijf loopt.
MAAR IN HET ECHTE LEVEN LOOPT NIET ALTIJD ALLES ZOALS IN DE FILM.

Zelfs niet als je Valentine heet …

Recensie

De kinderen van de familie Valentine zijn voorbestemd om beroemd te worden. Al kan dit wel pas vanaf hun 16de. Dit tot frustratie bij de 15-jarige jongste telg van de familie, Hope. Als ze niet in de schijnwerpers en voor de camera kan gaan staan, dan is het tijd voor de liefde. Zo zegt haar horoscoop het immers ook! In Londen loopt ze haar droomjongen in de metro tegen het lijf en Hope is meteen verliefd. Ze hebben een heel fijne tijd samen, alleen moet hij weer terug naar huis. Naar Amerika! Hope besluit hem achterna te vliegen en tegelijkertijd haar vader – die daar ook zit – in te laten zien dat hij nog steeds enorm veel van zijn vrouw houdt.

Het hoofdpersonage Hope, heeft enkele eigenaardigheden, welke voortkomen uit haar opvoeding en drang naar beroemdheid. Dit wordt enorm goed weergegeven door de auteur. Bovendien is het aangenaam dat het verhaal doorsponnen wordt met een een zelfgeschreven script over de liefde. Het is als het ware Hope’s manier van dagdromen. Het script zorgt ervoor dat het haar persoonlijkheid goed illustreert het zorgt een interessante manier van vertellen.

Licht, camera, liefde echt een heerlijk boek. Het is kleurrijk, zit vol bijzondere personages en leest vlot. Een ideaal boek voor de tienerdochters (en misschien ook de mama’s). Het boek heeft niet alleen drama maar is ook grappig. Een aanrader!

Licht, camera, liefde is te koop in de betere boekhandel en online bij o.a. Bol.com en Proxis.

Auteur: Holly Smale
Uitgeverij: Gottmer
Pagina’s: 396
Leeftijd: vanaf 13 jaar
ISBN: 978 90 257 7119 5 (paperback) / 978 90 257 7152 2 (e-book)


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *