Op 26 juli scheurt Bliksem McQueen samen met zijn vrienden voor een derde keer de Belgische cinemazalen binnen. ‘Cars 3’ belooft nu al de zomerfilm van 2017 te worden. In dit derde deel, dat elf jaar na het eerste deel verschijnt, volgen we de legendarische Bliksem McQueen, die als ervaren racer uit zijn favoriete sport wordt geduwd door een bende hypertechnologische nieuwelingen. Hij zal zichzelf moeten heruitvinden. Natuurlijk is er van deze Disneyfilm ook een Vlaamse versie te bekijken in de bioscoop. De stemmen worden o.a. door enkele bekende Vlamingen ingesproken. Zo herkennen we Jan Schepens, die de stem van Bliksem McQueen is. Hij wordt uitgedaagd door de knotsgekke William Boeva, die de rol van de arrogante Jackson Storm voor zijn rekening neemt. De vrouwelijke hoofdrol Cruz Ramirez, de nieuwe coach van Bliksem, wordt dan weer vertolkd voor Ella Leyers.

Jan Schepens als Bliksem McQueen

Bliksem McQueen is een rasechte legende in de racewereld. Dat konden we reeds ontdekken in de twee vorige Cars-films. Maar door de nieuwe generatie van razendsnelle bolides, die in dit derde deel op de voorgrond treden, voelt de vijfvoudige winnaar van de Piston Cup zich voorbijgestreefd. De nieuwe, flitsende racewagens zijn niet alleen uit op zijn titel. Ze zorgen ook voor een enorme deuk in het zelfvertrouwen van Bliksem. Als McQueen, nog steeds racend met nr. 95, opnieuw tot de top wil behoren, zal hij zichzelf moeten heruitvinden.

Jan Schepens, die de stem inspreekt van Bliksem McQueen, beleefde deze mooie ervaring op een heel persoonlijke manier: “Het is een magische ervaring, zowel professioneel als emotioneel. Mijn zoontje Matisse is enorm in de ban van Cars en kijkt ongelooflijk op naar Bliksem McQueen. Nu hij weet dat zijn eigen papa Bliksem McQueen speelt, is hij zo fier als een gieter.” aldus Jan Schepens.

Ella Leyers als Cruz Ramirez

Cruz Ramirez is de vaste coach in het trainingscentrum Rust-Eze. Hier geeft ze nieuwelingen een grondige upgrade geeft met ultra geavanceerde apparatuur. Cruz Ramirez is een dame vol temperament en gaat voluit voor succes, en dit op haar eigen, speciale manier. Ze is helemaal klaar om haar grote idool terug naar de top te coachen, maar ergens weet ze dat de races hoe langer hoe meer zenuwslopend zijn. En dat alleen snelheid telt, tenzij…

Ella Leyers, de Vlaamse Cruz Ramirez, leefde zich volledig uit tijdens de opnames van Cars 3. Ze legde haar hart en ziel in de felle Cruz Ramirez: “Cruz is een heel dynamisch en grappig personage, dat bruist van energie. Ik vind veel eigenschappen van Cruz terug in mij, al was het niet altijd gemakkelijk om alles volledig en juist over te brengen. Ik gaf niet alleen mijn stem aan het personage, maar ook mijn energie, gevoelens en expressies.”

William Boeva als Jackson Storm:

Jackson Storm: snel, getuned en vol vechtlust.  Storm is het beloftevolle talent van de nieuwste generatie. Dankzij speciaal ontworpen simulatoren, die de technische prestaties en snelheid optimaliseren, zorgt hij voor ongeëvenaarde prestaties. Hierdoor zou de geslepen Jackson Storm wel eens de racewereld voorgoed kunnen veranderen. Jackson Storm is gebouwd met maar één doel: onoverwinnelijk zijn.  En dat weet hij maar al te goed, waardoor Storm enorm arrogant is. Tot wanneer …

William Boeva, als Jackson Storm, maakte zijn droom waar als rol van slechterik. “Toen ze mij vroegen om de slechterik te vertolken in Cars 3, zei ik meteen: ‘Ja, eindelijk kan ik een slechterik zijn!’. Meestal krijg ik leuke en grappige rollen aangeboden, maar ik wou altijd al eens de slechterik spelen. Het leukste is dat je het personage echt voelt, je leeft volledig mee. Je krijgt het gevoel dat je écht een auto bent.”

De andere personages

Naast de drie hoofdrollen zijn er natuurlijk ook nog enorm veel andere personages te bewonderen in Cars 3. Zo kunnen jullie misschien de stemmen herkennen van volgende personen: Günther Lesage (Rusty), Ann van den Broeck (Natalie Certain), Marc Coessens (Chick Hicks), Veerle Dobbelaere (Sally), Nicoline Hummel (Shanon Spaken), Axl Peleman (Ramone), Sven Ornelis (Darryl Cartrip), Peter Van de Velde (Mack), Mitta Van der Maat (Flo), Herbert Flack (Hudson Cornet), Warre Borgmans (Tex), Dieter Troubleyn (Sterling), Luk de Koninck (Smokey), Marleen Maes (Lizzie), Wim Peters (Fillmore), Frank Hoelen (Takel), Wanda Joosten (Mevrouw Fritter), Erwin Deckers (Bob Cullas), Jo Leyers (Maddy), Theo Van Baarle (River Scott), Marc Peeters (Dusty), en Karel Deruwe (Takel). Wie goed luistert, hoort ook de stemmen van Juan Gerlo, Ivan Pecnik, Abigail Abraham, Govert Deploige, Cathy Petit, Michael Zanders, Reuben de Boel en Bert van Poucke. Internet Guru Steven Van Belleghem kreeg een cameo-rol als 1954 Commentator. De regie voor de Vlaamse versie van dit derde deel van Cars was in handen van Anne Mie Gils. Zij is in de film ook te horen als Louise Nash.

Cars 3

In deze derde film van Cars wordt Bliksem McQueen voorbijgesneld door de nieuwe generatie van ultrasnelle wagens. Hierdoor krijgt hij een serieuze achterstand in zijn favoriete sport. Het is vooral het grote talent Jackson Storm die Bliksem het enorm lastig maakt tijdens de races. Om zijn leiderspositie terug te winnen en dus weer tot de top te behoren zal de de beroemde nr. 95 zich helemaal moeten heruitvinden. Hiervoor gaat hij ten rade bij de enthousiaste vrouwelijke monteur Cruz Ramirez. Om te bewijzen dat McQueen het racen nog niet verleerd is, zal deze vijfvoudige winnaar van de Piston Cup, nog een versnelling hoger rijden tijdens deze legendarische race, welke trouwens de grootste Piston Cup race ooit is. Lukt het Bliksem McQueen om deze Cup voor de zesde keer te winnen? Ontdek het vanaf 26 juli in de cinema.

Cars 1 & Cars 2 zijn nog steeds verkrijgbaar op DVD, Blu-ray en Blu-ray 3D bij o.a. Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *