We kennen allemaal Ralph nog wel. De schurk uit een computerspelletje die eigenlijk geen schurk meer wilt zijn. Deze held keert, na het succes van Wreck-it Ralph, nu terug in een nieuw avontuur. In “Ralph Breaks the Internet” ontdekken Ralph en Vanellope vanaf 12 december de spannende en alsmaar groeiende wereld van het internet. Maar kan het internet de komst van deze twee vrienden wel aan? Videospel-slechterik Ralph en mede-buitenbeentje Vanellope von Schweetz reizen door het wereld wijde web op zoek naar een wisselstuk om Vanellope’s videogame Sugar Rush te redden. Natuurlijk ontmoeten ze tijdens hun reis een heleboel inwoners van het internet. Deze inwoners – de Netizens – wijzen de twee vrienden de weg doorheen het internet. In de Vlaamse versie van het tweede Ralph-avontuur worden de stemmen van de Netizens, vertolkt door tal van bekende Vlaamse stemmen die mee het internet kleur geven.

Heel wat nieuwe personages

Gezien Ralph en Vanellope in deze film voor het eerst het internet verkennen ontmoeten ze heel wat nieuwe personages. Zo ontmoet het duo al vrij snel Spamley, een click bait-er die probeert surfers naar zijn website te lokken. In de Vlaamse versie wordt Spamley vertolkt door niemand minder dan Peter Van de Veire. Dankzij Spamley komt ook Shank op hun pad, een supercoole racer uit de game Slaughter Race met de stem van Q-music presentatrice Jolien Roets.

Ralph en Vanellope komen ook Yesss tegen, het hoofdalgoritme van de trendy website BuzzzTube. Yesss, vertolkt door Tatyana Beloy, heeft alles wat hip en trendy is als eerste gezien en met de wereld gedeeld. Uiteraard vinden we in het internet ook nog Weetmeer terug, een zoekmachine met een tikje agressieve auto-fill. Deze wijsneus wordt vertolkt door Sven de Ridder, die onze kindjes wel kennen van bv De Nachtwacht op Ketnet.

Tijdens de tocht ontmoeten Ralph en Vanellope ook een griezelig en slijmerig wezen met twee hoofden genaamd Double Dan. De komiek Alex Agnew geeft dit personage kleur. Daarnaast komen nog tal van andere nieuwe personages voorbij. Zo zal Maarten Vancoillie te horen zijn als eBoy, Linde Merckpoel als de nieuwslezeres, Angela Jakaj als Swati, Emma Bale als Nafisa, Juan Gerlo als Sonic en Dorothée Dauwe als de show host.

Oude getrouwe stemmen

Uiteraard komen bijna alle bekende personages uit Wreck-It Ralph terug! Zo vertolkt Stijn Cole nog steeds de lieve videogame-slechterik Ralph en ook Britt Van Der Borght, bekend uit W817! kruipt terug in de huid van de vrolijke racer Vanellope von Schweetz. We kunnen ook opnieuw Michaël Pas herkennen als Felix, Tania Kloek als Calhoun, Stan Van Samang als Mr. Litwak, Sam De Bruyn als Surge Protector en Tapper, Linde Merckpoel als Jubileena, Eline De Munck als Taffyta en Vincent Banic als Pyro.

Disneyprinsessen

Naast de verschillende bewoners van het internet komen Ralph en Venellope ook de bekende Disneyprinsessen tegen. Zo kunnen we Tinne Oltmans (bekend van Ghostrockers) horen als Belle en Laura Tesoro als Vaiana. Maar ook Ariel (Cathy Petit), Rapunzel (Deborah de Ridder), Elsa (Elke Buyle), Anna (Aline Goffin), Aurora (Ditte Jaspers), Mulan (Karina Mertens), Assepoester (Daphne Paelinck), Pocahontas (Charlotte Campion), Sneeuwitje (Lauren De Ruyck), Tiana (Marjan De Gendt) en Merida (Evelien Bosmans) zijn van de partij in dit tweede deel van Wreck-it Ralp.

“Ralph Breaks the Internet” speelt in de Vlaamse en Nederlandse bioscopen vanaf 12 december. Het eerste deel “Wreck-it Ralph” is nog steeds verkrijgbaar op o.a. DVD & Blu-ray.


Uitgelichte afbeelding: © Disney
Disclaimer:
 Dit bericht bevat enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *