Het is feest in de sprookjeswereld van de Efteling. Het Nederlandse pretpark in Kaatsheuvel zal voor de 20ste keer worden ondergedompeld in een Winter Wonderland. Van 12 november tot en met 31 januari 2019 kan je genieten van een Sprookjeswereld vol twinkelende lichtjes, hartverwarmende vreugdevuren en sfeervol entertainment.

Winterattracties en entertainment

Vuurprinses & VuurprinsDit jaar is het elf weken lang Winter Efteling met speciale winterattracties en entertainment. Ook dit jaar kan er geschaatst worden op de schaatsbaan in en aan het Ijspaleis. De Sneeuwprinses en de Vuurprins zijn gastvrouw- en heer en zorgen voor zang, dans en gezelligheid. Langlaufen kan dan weer op het Kinderspoor. Bovendien hult het Sprookjesbos zich in een warme, gezellige wintersfeer met in het openluchttheater de Parkshow Sprookjesboom.

Rondom de Vreugdevuren, die verspreidt staan in het park, zorgt een kinderkoor van tijd tot tijd voor extra warmte. Daarnaast zijn tijdens de Winter Efteling alle attracties (uitgezonderd de waterattracties) geopend en dit voor zover de weersomstandigheden het toelaten.

Winter Efteling AquanuraAls de avond valt komt de gevel van Villa Volta krakend tot leven met een 3D-projectie. De parkshow Raveleijn, waarin paarden en raven een hoofdrol spelen, is door gebruik van licht en vuur ‘s avonds extra spannend. Aquanura, de grootste watershow van Europa, vormt een spectaculaire afsluiting tegen de nachtelijke hemel.

Tijdens de weekenden van Winter Efteling is het park open van 11.00-19.00 uur, in de Kerstvakantie (22 december t/m 6 januari 2019) zelfs tot 20.00 uur. Ook dit jaar wordt op 31 december het Oud & Nieuw feest in de Winter Efteling gevierd.

Dat de winteropenstelling zo’n succes zou worden en dat veel parken in Europa ons zouden volgen, hadden we destijds niet durven voorspellen.

Fons Jurgens, algemeen directeur van de Efteling

Oudjaar vieren in de Winter Efteling

Weet je nog niet wat doen op Oudejaarsavond? Dan is het misschien wel leuk om het jaar op sprookjesachtige wijze af te sluiten in de Winter Efteling. Vanaf 19.00 uur zijn er live optredens op de verschillende pleinen. Bovendien blijven de attracties open tot middernacht, waarna het nieuwe jaar feestelijk wordt ingeluid met vuurwerk en bubbels.

Praktische info/openingstijden van de Winter Efteling zijn te vinden op: efteling.com/openingstijden.


Afbeeldingen: © Efteling

1 reactie

  1. […] is ook altijd leuk! Daarnaast zijn attractieparken ook aantrekkelijk in de winter. Zo heb je in de Efteling het Winter Wonderland, de Plopsa Indoor is Hasselt, of beleef een magische winter in […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *