Pesten! Jammer genoeg gebeurd dit nog steeds veel te veel. Niet alleen op school, de jeugdbeweging of de sportvereniging. Maar ook meer en meer online. Soms pesten kinderen ongewild, doch is het pesten in vele gevallen spijtig genoeg wel met een bedoeling. Gelukkig komen ook er meer en meer acties tegen pesten. Zo is er jaarlijks de Stip It! actie van Ketnet. En ook in kinderboeken wordt het onderwerp niet meer uit de weg gegaan. Met ‘Dik oké!’ verscheen er een positief en herkenbaar verhaal omtrent dit onderwerp.

Dik oké!

Kaat schrikt van die lelijke woorden.
Wout gebruikt ze erg vaak.
Kaat wordt er heel triest van.
Wat moet er nu gebeuren?
Wie kan Kaat helpen?

Recensie

Kaat speelt basket, maar Wout pest haar omdat ze iets dikker dan haar ploegmaats. Ook Wouts vrienden doen mee met zijn ‘spelletjes’. De meisjes van het team durven er niet tegenin gaan en Kaat wordt steeds verdrietiger. Ze durft het ook thuis niet zeggen, tot haar papa een verband rond Kaats pols ziet. Kaat biecht alles op en haar papa gaat met de coach praten.

Als Kaat naar de volgende training gaat en voor elke speler enkele positieve punten voorleest, ook voor Wout, wordt hij ongemakkelijk. Ook de trainer probeert nu Wout het pesten af te leren.

‘Dik oké’ is een fijn leesboekje voor jonge lezertjes met een zeer duidelijke boodschap. Pesten is zeker niet oké en iedereen heeft zijn goede en minder goede eigenschappen. Maar bovenal iedereen is uniek. Ook de illustraties in het boek geven mooi de sfeer. Zo merk je duidelijk dat Kaat haar niet goed voelt, maar ook dat ze zich terug aanvaard voelt in de groep.

Auteur: Sofie De Moor
Illustraties: Sanne Thijs
Uitgeverij: De Eenhoorn
Pagina’s: 25
Leeftijd: 7 jaar
ISBN: 978 94 6291 453 7

Dit prachtige prentenboek is o.a. te koop bij de betere boekhandel en online bij:
Bol.com – Proxis – Standaard Boekhandel – Bookspot

Pin it

Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *