Op 15 september lanceert Disney zijn eigen streamingdienst in België. Bij aanvang zal de dienst het meer dan 700 films, meer dan 350 series en maar liefst 59 exclusieve Disney+ Originals in het aanbod hebben. Abonnees mogen zich alvast verheugen op seizoenen 1-30 – en dus meer dan 600 afleveringen – van de iconische animatiereeks ‘The Simpsons’.

Entertainment voor heel het gezin

Naast de reeks ‘The Simpsons’ omvat de programmatie ook blockbusterfilms zoals ‘Avengers: Endgame’ en Oscarwinnende documentaires zoals ‘Free Solo’. Combineer dat met klassieke Disney-series zoals ‘Hannah Montana’ en originele shorts zoals ‘Forky Asks a Question’. Dit maakt het dat Disney+ een plek wordt met entertainment voor het hele gezin. Ook verschillende animatieseries en -films zullen te zien zijn op Disney+. Zo zal ‘Mulan’ beschikbaar zijn op Disney+ als onderdeel van het basisabonnement vanaf 4 december 2020.

Abonneren

Fans kunnen zich momenteel abonneren op Disney+ voor de introductieprijs van €59,99, wat gelijk is aan €4,99 per maand. Deze pre-launch aanbieding voor een jaarabonnement is slechts beschikbaar tot 14 september 2020. Alle details en meer informatie over het abonnement zijn beschikbaar op Disneyplus.com. De standaardprijs bij de lancering bedraagt €6,99 per maand of €69,99 per jaar.

Disney+ biedt jong en oud een nieuwe manier om te genieten van de ongeëvenaarde content van haar iconische entertainmentmerken. Denk dan maar aan Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic, maar ook van exclusieve en unieke Disney+ Originals.

Marvel & Star Wars

Bij de lancering krijgen abonnees toegang tot meer dan 30 Marvel-films, waaronder ‘Captain Marvel’ en de Oscargenomineerde film ‘Black Panther’’. Daarnaast zullen ook meer dan 50 Marvel-series, zoals ‘Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D’ en ‘Marvel’s Runaways’ te zien zijn.

Disney+ wordt bovendien de thuisbasis van de Skywalker-saga, met Star Wars Episodes 1 tot en met 8 reeds. ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’ volgt later. De fans van Star Wars kunnen ook genieten van hitseries, zoals de volledige collectie van de enthousiast onthaalde serie ‘Star Wars: The Clone Wars’ en de langverwachte Disney+ Original serie, ‘The Mandalorian’.

Ook voor kinderen

Ook aan de kinderen werd gedacht. Zo zijn er meer dan 20 populaire Pixar-films te ontdekken, zoals ‘Toy Story 4’ en ‘Finding Dory’. Ook gloednieuwe shorts ‘Lamp Life’ en ‘Pixar in Real Life’, een live-action serie die iconische personages en momenten uit Pixar-films naar de echte wereld brengt.

Abonnees krijgen ook toegang tot Disney’s archief, met geliefde klassiekers zoals ‘Assepoester’, ‘Merlijn de Tovenaar’ en ‘De Kleine Zeemeermin’. Maar ook recente successen zoals ‘Frozen’ en ‘The Lion King (2019)’ zullen te bewonderen zijn. Publieksfavorieten zoals ‘Phineas en Ferb’ en ‘Ducktales’ mochten natuurlijk niet ontbreken, net zoals honderden Disney Channel-series, shorts en specials.

Naast al deze titels wordt ook het beste van Hollywood aangeboden. Denk maar aan populaire films zoals ‘Home Alone’, ‘Mrs. Doubtfire’, ‘Ice Age’, ‘Sister Act’ en James Cameron’s Oscarwinnende ‘Avatar’.

National Geographic

Fan van de TV-zender National Geographic? Ook dan zal je blij zijn met de programmatie op Disney+. Zo zijn er het BAFTA-genomineerde ‘Jane’, de Sundance Audience Award-winnende ‘Science Fair’ en de milieubewuste ‘Into the Okavango’. Ook populaire National Geographic-series zoals ‘One Strange Rock’, gepresenteerd door Will Smith, zullen aanwezig zijn in het aanbod.

Disney+ Originals

Net zoals bij Netflix zullen er bij Disney+ ook exclusieve films en series te bekijken zijn. De streamingdienst start alvast met zo’n 50 exclusieve Disney+ Originals. Denk dan aan de langverwachte series ‘High School Musical: The Musical: The Series’, ‘The World According To Jeff Goldblum’, of ‘Lady and the Tramp’.

Genieten van Disney+ kan op de meeste mobiele apparaten en geconnecteerde tv-toestellen, zoals spelconsoles, streaming media players, en smart tv’s. Gebruikers krijgen toegang tot een kwalitatieve kijkervaring zonder reclame, tot vier simultane streams, onbeperkte downloads op maximaal tien apparaten. Net zoals bij andere streamingdiensten krijg je ook hier gepersonaliseerde aanbevelingen en de mogelijkheid om verschillende profielen in te stellen. Ook een Kids-profiel behoort tot de mogelijkheden. Hier krijg je een gemakkelijke kindvriendelijke interface waardoor kinderen eenvoudig kunnen navigeren in leeftijdsgeschikte content.

Surf naar Disneyplus.com voor meer informatie over Disney+ of om een abonnement af te sluiten. Bekijk ook alvast de startprogrammatie en verwonder je over het ruime aanbod.

3 Reacties

 1. Heikerk J

  10 september 2020 op 16:45

  Ik vind het prima dat Disney met een eigen streamingdienst komt. Allemaal leuke films en series samen met mijn kleinkinderen te bekijken. Ik had wel opgemerkt dat ik geen hoge kwaliteit beelden kon afspelen bij Netflix, want mijn internet verbinding liet het niet toe. Hoe goed moet mijn internet verbinding zijn om hoge kwaliteit beelden bij Disney + af te spelen?

  Beantwoorden

  • Jeroen

   16 september 2020 op 13:44

   Ik veronderstel dat de verbinding even sterk moet zijn zoals bij Netflix. HD beelden nemen een redelijke bandbreedte in, vandaar.

   Beantwoorden

 2. […] gezin. De kindjes zullen dit alvast fijn vinden. Maar natuurlijk kan je niet heel de tijd naar bv Disney+ kijken. Gelukkig zijn er dan nog gezelschapsspellen die je kan spelen. Om toch nog het […]

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *